spot_img
sâmbătă, septembrie 24, 2022
spot_img

O grevă la SNCF va paraliza marți Franța. Trenurile anulate, regiune cu regiune

O grevă la SNCF, în semn de protest față de reforma pensiilor, va paraliza marți transporturile din Franța. Club Feroviar vă prezintă trenurile anulate, regiune cu regiune.

grevă la SNCF Statutul feroviarului în Franța

CGT-Cheminots, 1er syndicat SNCF și SUD-Rail au făcut apel la grevă pentru 24 septembrie. La rândul său, Unsa ferroviaire a cerut oprirea lucrului.

Grevă la SNCF, în Auvergne-Rhône-Alpes

În regiunea Auvergne-Rhône-Alpes, administrația SNCF a menționat că traficul trenurilor de mare viteză (TGV) va fi ”puțin afectat”. El se va desfășura normal, cu excvepția axelor Atlantique și Nord. În ce privește traficul internațional, el va fi ”normal” pentru trenurile Eurostar, Thalys, Lyria și legăturile Franța-Spania, Franța-Germania et Franța-Italia.

Traficul trenurilor Intercity este calificat drept ”perturbat” de conducerea SNCF, la fel și traficul regional. Un singur Intercity de noapte din patru va circula la nivel național și două trenuri din cinci vor circula ziua.

În regiunea Auvergne-Rhône-Alpes, circulația garniturilor TGV va fi normală marți. Pe de altă parte, va circula un TER (tren expres regional) din trei și două Intercity din tre, în medie.

Protestul feroviarilor în Ile-de-France

Mișcarea grevistă de marți va afecta traficul și în Ile-de-France, regiunea pariziană: un tren Transilien din două, două Intercity din cinci, trei TER din cinci vor circula. Circulația TGV va fi aproape normală, cu patru trenuri din cinci pe liniile Nord și Atlantique.

Va avea loc și o grevă la RATP, regia pariziană de transport public, dat traficul metroului, tramvaielor și autobuzelor nu va fi foarte perturbat, potrivit Paris-Depeches.

Și în Hauts-de-France va fi grevă la SNCF

În regiunea Hauts-de-France, SNCF estimează că vor circula trei TER din cinci și patru TGV din cinci.

Pasagerii care și-a luat bilete pentru marți sunt invitați să consulte site-ul sncf.com sau aplicația SNCF.

Mișcarea grevistă în Bretagne

În Bretagne, 10 TGV vor fi anulate și vor circula șapte TER din 10.

Trenuri anulate în sudul Franței

În sudul Franței, trenurile vor circula normal pe liniile TER Marsilia-Avignon via Arles și Cavaillon, Marsilia-Lyon, Marsilia-Briançon, Marsilia-Toulon-Hyères-Les Arcs și Marsilia-Aix.

Însă doar patru TER din cinci vor circula între Avignon TGV și Carpentras via Avignon-Centre. Pe de altă parte, trei TER din cinci vor fi pe traseu între Marsilia și Nisa, patru din cinci între Marsilia și Aubagne, unul din trei între Marsilia și Miramas via Martigues, trei din cinci între Les Arcs și Vintimille via Grasse, Cannes și Nisa, patru din cinci între Nisa și Breil și unul din două între Briançon și Valence, via Romans. Pe linia Briançon-Grenoble via Gap nu va circula niciun TER.

Pe de altă parte, SNCF anunță un Intercity din două pe axa Marsilia-Bordeaux, un trafic normal pentru Ouigo și un trafic cvasi normal pentru garniturile TGV Sud-Est.

Grevă la SNCF, în Nouvelle-Aquitaine

În Nouvelle-Aquitaine, doar o jumătate din TER vor circula. Traficul TGV este estimat a fi ”cvasi normal” de administrația SNCF.

Situația în regiunea Centre-Val de Loire

În regiunea Centre-Val de Loire, greva declanșată de sindicaliștii de la SNCF va afecta în principal linia Paris-Orléans-Tours, unde vor circula doar două trenuri din trei.

În general, vor circula în medie un TER din trei, va fi un trafic TGV ”cvasi normal” și mai mult ”perturbat” în ceea ce privește trenurile Intercity.

Garnituri anulate în Occitanie

Le traficul feroviar va fi perturbat și în regiunea Occitanie. Aici, conform previziunilor de trafic, vor circula trei TER din 5, nouă TGV din 10 și mai puțin de un Intercity din două și niciun Intercity de noapte.

Gravă la SNCF în Bourgogne-Franche-Comté

În Bourgogne-Franche-Comté, vor circula două TER din trei, va fi un trafic aproape normal pentru TGV (cu excepția a două TGV Besançon – Paris anulate), va fi pe traseu un Intercity din două pe relațiile Paris – Nevers și Paris – Clermont.

Trenurile internaționale vor circula normal.

Apelul la grevă va avea și consecințe asupra transportului în comun urban din Besançon și Dijon.

Ultimele Articole