Se anunță zile de haos în Catalonia. Grevă la RENFE și la Aeroportul El Prat din Barcelona

30 iulie 2019

Se anunță zile de haos în Catalonia, regiune din sudul Spaniei preferată inclusiv de turiștii români. O grevă la RENFE și una la Aeroportul El Prat din Barcelona vor da peste cap transporturile în zonă.

grevă la RENFE atenţionare de călătorie

După un week-end haotic la Aeroportul El Prat, din cauza angajaților de la sol ai companiei Iberia, pe 9 august controlorii de securitate ai societății Trablisa vor intra în grevă generală pe termen nelimitat. Sindicatul a depus deja notificarea în acest sens, scrie L’Independant.

După mișcarea grevistă de sâmbătă, care a afectat 15.000 de pasageri, ministrul Teritoriului și Mediului din cadrul Generalitat (Guvernul regional din Catalonia), Damià Calvet, acuză societatea Iberia Handling că nu și-a onorat angajamentele luate anul trecut, când a fost un haos similar. Calvet denunță o diferență ”brutală și alarmantă” între numărul angajaților de la Aeroportul El Prat și cel de la Barajas din Madrid: 2.000 de angajați asigură 1.000 de operațiuni la Barcelona, în vreme ce la Madrid sunt 7.000 pentru 1.300 de operațiuni.

Mâine e grevă la RENFE

Pentru ca haosul să fie și mai mare, un alt preaviz de grevă a fost depus de sindicatul CGT din cadrul companiei spaniole de căi ferate RENFE pentru 31 iulie, dar și pentru 14 și 30 august.

Miercuri, în intervalul orar 12,00-16,00, circulația trenurilor regionale în Catalonia va fi limitată la doar 40% din traficul normal, adică valoarea minimă impusă de lege. În ce privește trenurile AVE și de lung parcurs, 78% din legături sunt în principiu asigurate, ca de altfel și 65% dintre trenurile Avant, a informat RENFE. Biletele de tren cumpărate cu anticipație și care nu vor putea fi folosite vor fi schimbate sau se va rambursa contravaloarea lor.