spot_img
marți, noiembrie 30, 2021
spot_img

Metroul și trenurile regionale intră vineri în grevă la Paris. Va fi trafic de coșmar în capitala Franței

Circulația metrourilor și a trenurilor regionale riscă să fie afectată vineri de o grevă la Paris, declanșată de sindicate, care protestează față de reforma pensiilor. Regia Autonomă de Transport Paris (RATP) îi sfătuiește pe călători să-și ”limiteze la maximum deplasările”.

grevă la Paris metrou din Paris

”Din cauza unei mișcări sociale, traficul va fi perturbat puternic pe rețelele RATP vineri, 13 septembrie. RATP vă roagă să limitați la maximum deplasările” – este anunțul postat pe site-ul grupului, dar și în stațiile de metrou.

Mișcarea grevistă este organizată la apelul sindicatelor UNSA, CGT, FO, CFE-CGC și SUD. Proiectul de reformă a pensiilor prevede eliminarea condițiilor speciale care se acordă acum pentru a compensa rușinea pe care o implică activitatea prestată.

Mijloace de transport care intră în grevă la Paris

Chiar dacă pertubările de trafic nu au fost încă anunțate de RATP, acest lucru se va întâmpla. Previziunile de trafic vor fi comunicate miercuri seara, iar salariații au termen până mâine pentru a se declara greviști.

Potrivit 20 Minutes, care citează Le Parisien, mai multe linii de metrou vor fi închise total și circulația pe RER A și RER B va fi foarte redusă. ”Doar liniile 1 și 14, automate (fără mecanic – n.red.) ar trebui să circule normal. Greva ar putea să afecteze, într-o măsură mai mare sau mai mică, rețeaua de autobuze și de tramvaie”, adaugă sursa citată.

Mișcarea grevistă nu va afecta SNCF, iar traficul pe RER C, D și E și pe Transiliens și tramvaiul T11 ar trebui să se desfășoare normal.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole