Transportul de suprafață încearcă să preia călătorii afectați de greva la metrou

26 martie 2021

Operatorii de transport de suprafață din București, cu precădere STB, încearcă să preia călătorii afectați de greva la metrou care a fost declanșată vineri dimineață.

greva la metrou subvențiile pentru transport stație de tramvai din Pasajul Victoriei

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) a anunțat că a dispus vineri dimineață ca cei trei operatori care asigură transportul public să ia toate măsurile necesare pentru preluarea fluxurilor de călători prin transportul de suprafață, ca urmare a protestului spontan organizat de lucrătorii de la metroul bucureștean.

Greva la metrou. STB și-a chemat angajații de acasă

Astfel, Societatea de Transport București – STB SA a mărit la maximum posibil parcul de vehicule, în special pe liniile care funcționează pe trasee care asigură transportul între stațiile de metrou, chemând la lucru chiar și angajații de la domiciliu.

TPBI monitorizează fluxurile de călători și va dispune măsuri suplimentare, în funcție de fluctuații, se mai arată în comunicatul de presă dat publicității vineri dimineață.

Asociația are ca scop planificarea strategică, monitorizarea și avizarea activităților privind autorizarea, organizarea, gestionarea și controlul funcționării serviciilor publice de transport de călători în regiunea București-Ilfov pentru transportul cu autobuze, troleibuze, tramvaie și alte mijloace de transport public de călători.

STB a suplimentat capacitatea de transport

În contextul protestului spontan al angajaților Metrorex din această dimineață, Societatea de Transport București a anunțat că a luat toate măsurile necesare pentru a suplimenta capacitatea de transport.

Astfel, STB SA face toate eforturile pentru a prelua fluxurile de călători din zona stațiilor de metrou și scoate în traseu toate vehiculele disponibile prin chemarea personalului din liber. De asemenea, se vor menține în traseu vehiculele care erau programate să se retragă, pentru a mări capacitatea de transport în perioada dintre orele de vârf.

Suplimentar, STB SA va crește capacitatea de transport pe inelul central, prin întoarcerea alternativă a tramvaielor din linia 1 la Banu Manta. Totodată, se vor reintroduce operativ liniile de autobuz 135, 143, 243, 330, 182, 232, R409 și R439 pe calea de rulare a tramvaielor, pentru a mări viteza de circulație și implicit, capacitatea de transport.

STB SA va monitoriza pe parcursul acestei zile liniile care converg în zona stațiilor de metrou în zonele Pipera, Militari, Berceni, și va suplimenta operativ cu vehicule din alte linii slab solicitate pentru a asigura transportul călătorilor. ”Consideram că este de datoria angajaților STB să vină în sprijinul cetățenilor care utilizau în mod obișnuit metroul și să asigure o alternativă de transport pe toată durata grevei”, se mai arată în comunicatul STB.

Circulația cu metroul a fost oprită vineri dimineața, la începerea programului, pe toate mgistralele, intr-o acțiune spontană a salariaților de la Metrorex, considerată de către managementul companiei a fi inițiată de către sindicat. Circulația era oprită vineri dimineața pe toate magistralele. (A.B.)