spot_img
vineri, septembrie 30, 2022
spot_img

Grevă la depouri, după protestul ”spontan” de la SCRL. Lista completă a trenurilor anulate

O grevă la depouri a izbucnit joi dimineață, după ce cu două zile în urmă fusese declanșat un protest ”spontan” la SCRL Brașov, de care însă toată lumea știa din ajun. Peste 15 trenuri de călători au fost anulate.

Adrian Bărbulescu

grevă la depouri

UPDATE Lista completă a trenurilor anulate

Club Feroviar vă prezintă lista completă a trenurilor anulate din această dimineață din cauza grevei din depouri.

Este vorba de trenurile: 9381 (Roșiori Nord-Craiova), 9401 (Caracal – Piatra Olt), 7381 (Brăila-Galați), 7569 (Mărășești-Galați), 7568 (Galați-Mărășești), 9364 (Alexandria-Roșiori Nord), 9365 (Roșiori Nord-Alexandria), 5109 (Buzău-Mărășești), 9366 (Alexandria-Roșiori Nord), 7375 (Făurei-Galați), 7587 (Mărășești-Tecuci), 7586 (Tecuci-Mărășești), 2437 (Râmnicu Vâlcea-Lotru), 2438 (Lotru-Râmnicu Vâlcea), 5110 (Mărășești-Buzău) ș 2474 (Râmnicu Vâlcea-Piatra Olt). În dreptul lor, în sistemul CFR figurează ”AF – Forță Majoră”, după cum ne-au declarat surse din sistemul feroviar.

Joi dimineața, angajații de la mai multe depouri ale CFR din țară, în mai multe orașe precum Brașov, Arad, Ploiești, Satu Mare sau Timișoara, au oprit lucrul, cauză din care cel puțin 15 trenuri au fost anulate. Angajaţii Societăţii Comerciale de Reparaţii Locomotive CFR – SCRL Braşov au oprit încă de marţi lucrul, pe motiv că CFR Călători încearcă să o falimenteze, prin preluarea etapizată a personalului. La protestele din vara anului trecut, tocmai angajații SCRL cereau să fie preluați de CFR Călători.

Operatorul feroviar de stat nu a mai încheiat niciun contract de prestări servicii cu SCRL.

Grevă la depouri. Azi s-ar putea semna contractul CFR Călători – SCRL

”SCRL e în insolvență și angajații sunt dezorientați, se tem pentru salariile lor, pentru că CFR Călători nu a mai semnat contractul cu SCRL. Pe de altă parte, nici CFR Călători nu are contract de serviciu public cu statul. E un cerc vicios”, a declarat pentru Club Feroviar Grigore Mare, președintele Federației Naționale Sindicale Mișcare Comercial Vagoane.

El a adăugat că în cursul zilei de azi s-ar putea semna contractul de prestări servicii între CFR Călători și SCRL. Acest lucru ar putea duce la încetarea protestului angajaților din depouri.

Ultimele Articole