spot_img
marți, noiembrie 30, 2021
spot_img

Grevă la CTP Iași, ziua a doua. Și vatmanii ar putea opri lucrul, alături de șoferi

O grevă la CTP Iași a paralizat transportul din oraș, care este asigurat aproape exclusiv, pentru a doua zi consecutiv, de tramvaie. Însă și vatmanii ar putea opri lucrul.

Conducerea Companiei de Transport iași a anunțat miercuri dimineață că pe traseu au ieșit și câteva autobuze, care îi duc pe călători spre stațiile de tramvai.

”UPDATE, 3 noiembrie 2021:

12 autobuze au ieșit la stradă miercuri dimineață, 3 noiembrie 2021, pe traseele 3b, 20, 23, 29 și 41, pentru a transporta călătorii spre cele mai apropiate stații de tramvai.

CTP Iași face tot posibilul să asigure transportul ieșenilor către stațiile de tramvai la orele de plecare și întoarcere la serviciu. Conducerea companiei continuă negocierile cu șoferii protestatari pentru deblocarea cât mai rapidă a situației”, se arată într-o postare de pe pagina oficială de Facebook a CTP Iași.

Grevă la CTP Iași. S-ar putea alătura și vatmanii

Marți dimineață, șoferii de la CTP Iași au organizat un protest spontan în curtea autobazei din zona Tudor Vladimirescu și au refuzat să mai iasă în cursă.

Astfel, niciun autobuz nu a circulat toată ziua. Vatmanii vor să se alăture protestului, iar începând de miercuri există posibilitatea ca și circulația tramvaielor să fie întreruptă, informează site-ul Știrea de Iași.

La protestul de marți au fost prezenți mai mulți directori ai companiei, printre care și directorul general Cristian Stoica. Acesta i-a ignorat și le-a transmis protestatarilor că vor suporta consecințele disconfortului creat călătorilor. Șoferii au vrut să discute nemulțumirile direct cu primarul Mihai Chirica, care în jurul orei 12:00 a ajuns la garajul CTP, unde îl așteptau cei aproape 100 de șoferi prezenți la protest. În urma discuțiilor pe care le-au avut timp de mai multe minute, nu au ajuns la o concluzie.

Transportul public în comun va fi blocat până vineri, 5 octombrie 2021, dacă directorul Companiei de Transport Public din Iași (CTP), Cristian Stoica, împreună cu primarul municipiului Iași, Mihai Chrica, nu vor găsi soluții pentru nemulțumirile celor peste 100 de șoferi.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole