spot_img
marți, mai 24, 2022
spot_img

O grevă în Grecia a încurcat minivacanța românilor. Trenurile, autobuzele și ferry boat-urile nu au circulat

O grevă în Grecia, care a afectat circulația trenurilor, a autobuzelor, metrourilor și ferry boat-urilor, a dat peste cap minivacanța de 1 Mai a românilor.

grevă în Grecia

Niciun ferry boat nu a plecat miercuri din portul Pireu, Atena, din cauza unei greve a marinarilor, împiedicând turiştii să viziteze insulele greceşti pe întreaga durată a zilei de 1 Mai.

Sindicatele marinarilor s-au alăturat şoferilor de autobuz şi mecanicilor de locomotivă care au declanşat o grevă naţională de 24 de ore pentru a cere condiţii mai bune de muncă. „În pofida mobilizării noastre, problemele nu ne-au fost rezolvate. Pensiile continuă să fie mici, securitatea socială precară, iar convenţiile colective de muncă nu încetează să fie încălcate, în special în ceea ce priveşte programul de muncă”, afirmă, într-un comunicat, sindicatul marinarilor greci (PNO).

Grevă în Grecia, pentru salarii mai mari

Autobuzele, troleibuzele şi trenurile sunt şi ele oprite timp de 24 de ore. Garniturile de metrou funcţionează în regim normal, dar în staţia de la aeroportul din Atena nu era niciun tren.

Afişând pancarte în care solicită un salariu minim de 751 de euro pe lună, majorarea pensiilor şi reintroducerea tuturor contractelor colective, aproximativ 6.000 de manifestanţi, potrivit poliţiei, au defilat prin centrul Atenei la chemarea Confederaţiei sindicatelor din sectorul privat (GSEE) şi a celor din sectorul public (ADEDY).

Autorităţile de la Atena au pus capăt în luna august 2018 programului de asistenţă convenit cu creditorii internaţionali, după o serie de reforme destinate asanării economiei. În luna februarie a acestui an, Guvernul condus de Alexis Tsipras a majorat cu 11% salariul minim, de la 586 până la 650 de euro pe lună, şi, de asemenea, a reintrodus anumite convenţii colective eliminate în timpul crizei.

Ultimele Articole