spot_img
joi, ianuarie 20, 2022
spot_img

Grevă în Germania, a lucrătorilor din transportul public din mai multe orașe și regiuni

O grevă în Germania a fost declanșată marți dimineața de sindicaliștii din transportul public din mai multe orașe și regiuni.

grevă în Germania

Autobuzele şi trenurile s-au oprit marţi la primele ore ale dimineţii în mai multe oraşe şi regiuni din Germania, pe fondul unei greve a lucrătorilor din transporturi, care cer uniformizarea reglementărilor din acest domeniu la nivel federal, relatează dpa, preluată de Agerpres.

Transportul public a fost perturbat în capitala federală Berlin, în orașele Magdeburg, Kiel, Erfurt, Hamburg şi în regiunea Hanovra. Şi-au anunţat, de asemenea, intrarea în grevă angajaţii din sectorul transportului public din orașele Munchen, Konstanz şi Freiburg. Companiile de transport au făcut apel la clienţi să renunţe la deplasările nenecesare, marţi dimineaţa, şi să se orienteze spre alte mijloace de transport.

Grevă în Germania. Elevii dintr-un land au scăpat de școală

În landul Mecklenburg-Pomerania inferioară, elevii care au de parcurs distanţe mari până la şcoală au fost scutiţi de participarea la cursurile de marţi, dacă autobuzul sau trenul cu care vin la şcoală nu face cursele obişnuite din cauza grevei de avertisment declanșate de sindicaliști.

Sindicatul Verdi a cerut vineri declanșarea unor greve de avertisment, în contextul apelurilor la stabilirea unui contract colectiv la nivel național pentru cei aproximativ 87.000 de lucrători din sectorul transportului public.

Până în acest moment, angajatorii au refuzat să cadă de acord asupra uniformizării reglementărilor privind relațiile de muncă în toate cele 16 landuri.

Ultimele Articole