miercuri, septembrie 27, 2023
spot_imgspot_img

Grevă feroviară în Italia, anunțată de șase organizații sindicale care cer salarii mai mari

O grevă feroviară în Italia a fost anunțată pentru joi și vineri de șase organizații sindicale care cer salarii mai mari și condiții de muncă mai bune.

Mișcarea de protest este organizată de sindicatele Filt-Cgil, Fit-Cisl, Uiltrasporti, Ugl Ferrovieri, Slm Fast Confsal și Orsa Ferrovie și va afecta atât circulația trenurilor operatorului de stat Trenitalia, cât și pe cea a garniturilor operatorului privat Italo Ntv. Italo – Nuovo Trasporto Viaggiatori S.p.A. este o companie privată de transport înființată în 2006, care operează trenuri de mare viteză în Peninsulă.

Ținând cont de posibilele consecințe importante asupra călătoriilor cu trenul, Trenitalia invită toți pasagerii să se se informeze înainte de a merge la gară. Efectele, în ceea ce privește anulările și întârzierile trenurilor, pot să apară chiar mai devreme și să se extindă dincolo de momentul încheierii grevei.

Concret, angajații Trenitalia și Italo Ntv, din care fac parte sindicatele Filt-Cgil, Fit-Cisl, Uiltrasporti, Ugl Ferrovieri, Slm Fast Confsal și Orsa Ferrovie, vor intra în grevă de la ora 3.00, joi, 13 iulie, până la ora 2.00, vineri, 14 iulie 2023. Greva, avertizează Trenitalia pe site-ul său oficial, ar putea avea un impact semnificativ asupra traficului feroviar și ar putea duce la anulări totale și parțiale ale trenurilor Frecce, Intercity și regionale ale companiei.

Pe durata grevei vor fi garantate călătoriile naționale enumerate în tabelele corespunzătoare ale trenurilor ce urmează a fi asigurate, precum și ale trenurilor regionale de navetiști: de la 6.00 la 9.00 și de la 18.00 la 21.00.

Grevă feroviară în Italia. Revendicările sindicaliștilor

Pe scurt, sindicatele cer condiții mai bune de muncă și creșteri salariale. În cazul Trenitalia, sindicatele cer, printre altele, majorarea salariilor, plata orelor suplimentare și o revizuire a modului cum sunt organizate schimburile la locul de muncă.

În plus, semnalează sindicatele, ”probleme critice se înregistrează în sectoarele de întreținere, vânzări și birouri, care așteaptă de mult timp o reorganizare a activităților”. De asemenea, liderii sindicali susțin că sunt necesare investiții tehnologice și digitale în posturile de lucru, pentru a  recompensa creșterea profesională pe baza unor criterii obiective.

Ultimele Articole