spot_img
duminică, noiembrie 28, 2021
spot_img

Grevă feroviară în Grecia. Atenționare de călătorie de la MAE pentru români

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă că, pentru data de 1 Mai, este anunțată o grevă feroviară în Grecia.

grevă feroviară în Grecia

Federaţia Panelenă a Lucrătorilor Căilor Ferate (POS) a anunţat o grevă de 24 de ore, pe 1 Mai, în intervalul orar 00,01 – 23,59, informează un comunicat al MAE dat publicității vineri.

Compania TRAINOSE anunţă că din cauza grevei vor fi anulate, în seara zilei de 30 aprilie 2019, cursele cu ora de plecare la miezul nopţii pe ruta Atena – Salonic şi va fi afectată şi linia de transfer feroviar, pe ambele sensuri, dintre Atena şi Aeroportul Internaţional „Eleftherios Venizelos”.

Grevă feroviară în Grecia. Unde se pot informa românii

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 şi +302106744544, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă +306978996222 şi cel al Consulatului General al României la Salonic +306906479076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole