spot_img
miercuri, mai 18, 2022
spot_img

Atenționare de călătorie de la MAE: grevă feroviară în Grecia. Nu circulă nici metroul din Atena

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie privind o grevă feroviară în Grecia, care va avea loc timp de 24 de ore. 

grevă feroviară în Grecia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă că, pentru ziua de miercuri, Confederaţia Generală a lucrătorilor din Grecia (GSEE) a anunţat o grevă de 24 de ore.

În acest context, sunt aşteptate perturbări în traficul public de călători, respectiv: vapoarele din porturile Pireu, Rafina şi Lavrio nu vor circula; metroul din Atena nu va circula pe liniile 2 şi 3 (linia 3 realizează conexiunea cu Aeroportul internaţional Eleftherios Venizelos); trenurile nu vor circula pe tot teritoriul Greciei, cursele feroviare fiind suspendate, inclusiv cursele trenurilor din reţeaua suburbană de transport; autobuzele si troleibuzele din Atena vor circula numai în intervalul orar 09:00 – 21:00.

Grevă feroviară în Grecia. Românii pot cere asistență consulară

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României în Republica Elenă: +302106728879 şi cel al oficiului consular la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Atena:+306978996222 şi cel al Consulatului General al României la Salonic: +306906479076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Ultimele Articole