spot_img
vineri, ianuarie 21, 2022
spot_img

Sindicaliștii amenință că vor dubla greva feroviară din Franța, dacă Guvernul nu retrage reforma pensiilor

Confederația sindicală CGT a avertizat că va dubla greva feroviară din Franța, dacă Guvernul nu va retrage proiectul de reformare a sistemului de pensii.

greva feroviară din Franța greva feroviară în Franța Statutul personalului feroviar grevă la SNCF Statutul feroviarului în Franța

Guvernul francez a propus în proiectul de reformă mărirea cu doi ani a vârstei standard de pensionare, provocând o reacţie ostilă din partea sindicatelor.

Confederaţia CGT din sectorul Căilor ferate, Transporturilor, Minelor şi Energiei şi Industriei Chimice a anunțat că Guvernul are la dispoziţie o săptămână să anunţe retragerea proiectului şi relansarea unor negocieri reale pentru îmbunătăţirea sistemului actual”, se arată într-un comunicat al acesteia.

”Dacă premierul va continua să afirme că ”ţara este perturbată, dar nu blocată”, angajaţii din sectorul public şi cel privat vor trage concluzia că trebuie să îşi dubleze mobilizarea, să îşi multiplice apelurile la grevă în toate companiile şi să crească mai mult nivelul protestelor”, au avertizat sindicatele.

Greva feroviară din Franța, la un alt nivel

Premierul Edouard Philippe a declarat pentru săptămânalul Le Parisien Dimanche că uşa sa este deschisă pentru discuţii şi că se va întâlni cu reprezentanţii sindicatelor în această săptămână.

Franţa s-a confruntat cu un haos în sistemul de transporturi începând de pe 5 decembrie, din cauza reformei din sistemul de pensii promovată de preşedintele Emmanuel Macron. Sindicatele au cerut membrilor lor ca marţi să participe la proteste de amploare.

Ultimele Articole