spot_img
duminică, februarie 5, 2023
spot_img

Grevă a feroviarilor belgieni. Ei protestează față de investițiile insuficiente în calea ferată

Sindicatul „Frontul comun al feroviarilor” din Belgia a depus un aviz de grevă pentru 29 noiembrie, au anunțat marți dimineață reprezentanți ai mișcării.

Uniunea  celor trei sindicate feroviare va face greva pentru „investiții insuficiente” din partea Guvernului Federal în rețeaua feroviară, după ultimele sale discuții bugetare. „Aceste decizii nu permit realizarea pe deplin a ambițiilor de dezvoltare și durabilitate a căii ferate, în special în contextul încheierii de contracte de servicii și performanță pentru SNCB și Infrabel”, s-a plâns uniunea sindicală. Sindicatele și-au reiterat cererea ca guvernul să intervină și să pună capăt „deteriorării persistente a condițiilor de muncă ale lucrătorilor feroviari”, pe care o pune în primul rând pe seama problemelor de personal. În această vară, zeci de trenuri au fost anulate din cauza lipsei severe de personal la SNCB, provocând întârzieri mari ale călătoriilor în toată țara.

Sindicatele feroviare se plâng de „lipsa de perspective pozitive pentru toți lucrătorii feroviari”. În iunie, SNCB și Infrabel au anunțat că vor reduce 2.000 de locuri de muncă în următorii zece ani, ca urmare a digitalizării și a investițiilor în infrastructură. Anunțul de grevă se va prelungi de la ora 22:00 luni, 28 noiembrie, până la aceeași oră, marți, 29 noiembrie.

Ultimele Articole