miercuri, septembrie 27, 2023
spot_imgspot_img

VIDEO Mii de oameni au întâmpinat-o pe Greta Thunberg în Gara Glasgow

Mii de oameni au întâmpinat-o pe activista de mediu Greta Thunberg în Gara Glasgow, unde a sosit înainte de summitul COP26, la care liderii mondiali vor discuta despre cum să abordeze criza climatică.

În vârstă de 18 ani, tânăra suedeză a salutat în fața camerelor de luat vederi, în timp ce încerca să pătrundă prin mulțimea de oameni din Gara Centrală din Glasgow sâmbătă seara.

Potrivit postului de televiziune Sky News, citat de Știrile Pro TV, ea s-a dus în Scoția după ce a dezvăluit că nu a fost invitată „oficial” la summit. În ciuda faptului că a fost înconjurată de zeci de polițiști și alți activiști de mediu, Greta nu a părut să fie deranjată.Greta Thunberg în Gara Glasgow. Conferința COP26 a început azi

Conferința internațională a început oficial duminică, 31 octombrie și va fi urmată, luni, de un summit cu 120 de demnitari și șefi de stat.

La începutul acestei luni, Greta Thunberg a acuzat Guvernul de la Londra că este un „răufăcător climatic”. Ea a spus că Marea Britanie, la fel ca multe alte țări, se angajează în ceea ce ea a numit „contabilitatea creativă a carbonului”, în care emisiile de la combustibilii fosili exportați sau transportul internațional și aviația nu sunt luate în considerare.

„Mi se pare foarte ciudat că ei sunt cei la care ar trebui să ne uităm acum, sunt în mod obiectiv unul dintre cei mai mari răufăcători climatici, ceea ce mi se pare foarte ciudat”, a spus Thunberg pentru Sky News. Ea a fost însă contrazisă de un purtător de cuvânt al Guvernului britanic: ”Având în vedere că Regatul Unit a redus emisiile mai repede decât orice altă economie majoră în ultimele trei decenii și că suntem prima țară care a legiferat pentru a ajunge la zero până în 2050, ne susținem afirmația că suntem lideri în lupta împotriva schimbărilor climatice”.

Ultimele Articole