Greenbrier si Astra Rail fuzioneaza

14 octombrie 2016

astra-railGreenbrier Companies, Inc. si Astra Rail Management GmbH si-au anuntat intentia de a forma o noua companie, Greenbrier-Astra Rail. Noua companie va dezvolta activiati complete de productie, inginerie si reparatii pentru vagoanele de marfa si va avea sediul central in Europa. Greenbrier-Astra Rail va fi controlata de Greenbrier cu o cota de aproximativ 75%, iar Presedintele Astra Rail Thomas Manns va detine cota ramasa in noua companie.
Ca urmare a detinerii cotei sale majoritare, Greenbrier va plati Astra Rail 30 de milioane de euro la semnare si 30 de milioane de euro la 12 luni de la semnare.
Operatiunile europene ale Greenbrier cu sediul in Swidnica, Polonia, vor fi combnate cu cele ale Astra Rail, cu sediul in Germania si Arad, Romania.
Greenbrier-Astra Rail va avea sediul central in Olanda, iar operatiunile principale vor fi in Polonia si Romania. Noua companie va avea aprox. 4.000 de angajati si 6 facilitati de productie si reparatii in Europa.
Manns va deveni si Presedintele Consiliului de Supraveghere al Greenbrier-Astra Rail si va conduce operatiunile comerciale ale noii companii, lucrand indeaproape cu Consiliul de Conducere si Jim Cowan, Presedintele Greenbrier International.
Bernd Böse, Directorul Executiv al Astra Rail, va deveni Director Executiv si Presedinte, iar Bogdan Lesnianski, CFO si directorul operatiunilor Greenbrier Wagony Swidnica, va deveni CFO.
Incheierea tranzactiei depinde, printre altele, de primirea aprobarii antitrust in anumite tari ale UE.