spot_img
vineri, august 12, 2022
spot_img

Grecia si Bulgaria semneaza acordul pentru construirea caii ferate intre Marea Neagra si Marea Egee

Update: Prim-ministrii Greciei si Bulgariei, Alexis Tsipras si respectiv, Boiko Borisov, au semnat, la 6 septembrie, la Kavala, acordul bilateral pentru accelerarea construirii unei linii de cale ferata care va conecta orase portuare de pe coastele Marii Negre si Marii Egee. Anuntul a fost facut de catre ministrul grec al Transporturilor, Christos Spirtzis.  

Noul proiect de cale ferata va realiza conexiunea intre porturile Kavala si Alexandroupoli, situate in nordul Greciei, la Marea Egee si porturile bulgare Burgas si Varna, situate pe coasta Marii Negre, precum si portul Ruse, situat pe fluviul Dunarea.

Se estimeaza ca noua retea de cale ferata va crea un nou coridor pentru transportul feroviar de marfa, coridor ce va contribui la dezvoltarea porturilor si le va transforma in importante hub-uri de comert in regiune.

Mai mult, se va crea un coridor multimodal ce va deservi moduri de transport precum cel rutier, feroviar si fluvial. Coridorul feroviar nou creat va putea fi utilizat pentru acces mai rapid catre statele traversate de fluviul Dunarea.

Ultimele Articole