luni, decembrie 4, 2023
spot_img

Grecia reia privatizarea Trainose

greciaAutorităţile elene au anunţat că au căzut de acord să lanseze o nouă procedură de licitaţie internaţională pentru operatorul feroviar Trainose. Consiliul director al Fondului de Dezvoltare a Activelor Republicii Elene (HRADF) a luat  această decizie pentru vânzarea unei participaţii de 100% din Trainose pe data de 20 ianuarie. Ofertele vor putea fi înaintate începând de pe data de 1 februarie a.c. Termenul limită de depunere a ofertelor angajante este 26 aprilie a.c.
HRADF a precizat că, înainte de a lua decizia, a încurajat potenţialele companii participante la licitaţie să îşi facă cunoscut interesul până pe data de 16 ianuarie a.c. Potrivit HRADF, mai multe companii şi-au manifestat interesul până la acea dată, printre acestea aflându-se şi una din SUA.
Consultanţii financiari pentru proiect sunt Banca de Investiţii din Grecia şi Kantor Management Consultants, firmele avocatură care oferă consultanţă legală sunt Hogan Lovells International LLP şi M. & P. Bernitsas Law Offices, în timp ce consultanţa tehnică este asigurată de Louis Berger S.A.
Privatizarea este parte a planurilor Greciei de redresare economică stabilite în schimbul ajutorului financiar primit din partea Uniunii Europene.
Prima licitaţie pentru privatizarea Trainose a fost sistată în 2014 din cauza lipsei unor oferte ferme din partea celor trei companii interesate. Acestea au fost SNCF, RZD şi asocierea americano-română Watco-Grup Feroviar.

Ultimele Articole