miercuri, iunie 26, 2024
spot_img

VIDEO Grav accident feroviar în Chile. Doi mecanici au murit, altul a fost reținut

Un grav accident feroviar în Chile s-a produs noaptea trecută, când două trenuri s-au ciocnit frontal, iar mecanicul și mecanicul ajutor al unuia dintre trenuri au murit.

Alte nouă persoane au fost rănite, a anunțat compania feroviară chiliană Empresa de Ferrocarriles del Estado (EFE).


Coliziunea s-a produs între un tren în faza de teste al companiei naționale, care circula fără pasageri, și un tren de marfă al companiei Fepasa. ”Cu regret anunțăm moartea a doi angajați ai trenului de marfă”, a indicat EFE într-un comunicat, precizând că cele două victime sunt mecanicul de locomotivă și mecanicul ajutor.

Coliziunea s-a soldat și cu nouă răniți, dintre care patru cetățeni chinezi care se aflau în trenul EFE pentru a face teste de viteză. Trenul a fost fabricat de consorțiul chinez CRRC Sifang și a fost livrat în cadrul planului de revitalizare a transportului feroviar din Chile.

Accident feroviar în Chile. Mecanicul trenului chinez a fost reținut

Cele două trenuri s-au ciocnit pe calea ferată principală dintre Puente Maipo și Nos, în orașul San Bernardo, la periferia capitalei Santiago de Chile. ”Din cauze necunoscute, trenul în fază de teste nu a fost avertizat că trenul de marfă circula spre nord”, a explicat procurorul Pedro Aravena. Persoanele care se aflau în trenul EFE s-au dus spre ultimul vagon și așa au scăpat de moarte, a precizat el.

David Fernandez, directorul Fepasa, a dat asigurări că trenul de marfă era autorizat să circule în momentul respectiv și că cele două victime erau angajați foarte experimentați. Mecanicul de locomotivă al trenului EFE și responsabilul cu siguranța circulației au fost reținuți în cadrul anchetei deschise pentru ucidere din culpă și leziuni corporale grave.

Cum în Chile circulă puține trenuri, accidentele feroviare sunt rare. Potrivit primarului orașului San Bernardo, Christopher White, ultimul accident de acest fel din zonă a avut loc în anul 1955.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO-VIDEO. Cum se lucrează la modernizarea căii ferate Poieni-Agireș

La o lună distanță, Asociația Pro Infrastructura a publicat o nouă filmare și un set de fotografii din care se poate vedea cum se...

Ultimele Articole