duminică, mai 5, 2024
spot_img

Controale suplimentare. Grăniceri francezi în trenurile Eurostar, din prima zi a lui 2021

De pe 1 ianuarie, vor fi grăniceri francezi în trenurile Eurostar care circulă între Londra şi Paris, pentru a monitoriza bagajele şi bunurile care vor intra în Uniunea Europeană după încheierea perioadei de tranziţie a Brexit-ului.

grăniceri francezi în trenurile Eurostar

Franţa a suplimentat deja numărul polițiștilor de frontieră cu 600, iar pe cel al inspectorilor specialişti, cum ar fi veterinarii, cu 300, în porturile de pe Canalul Mânecii şi alte puncte de intrare în ţară, pentru a face controale şi proceduri suplimentare, care vor intra în vigoare după Brexit.

Ministrul francez responsabil cu vămile, Olivier Dussopt, a declarat într-un interviu  pentru Financial Times, citat de News.ro, că autorităţile britanice şi franceze nu au ajuns încă la un acord asupra controalelor vamale post-Brexit, obligând Parisul să introducă controale temporare în trenurile Eurostar.

Grăniceri francezi în trenurile Eurostar. Discuțiile continuă între autorități

Discuţiile detaliate între autorităţile vamale din Marea Britanie şi cele franceze au început în urmă cu doar câteva săptămâni, la mai bine de patru ani de la referendumul pentru Brexit.

”Există o discuţie în curs între autorităţile franceze şi britanice pentru a permite vămilor franceze să aibă o prezenţă oficială pe teritorul britanic în punctele de îmbarcare”, a spus Dussopt. Sistemul actual de verificare a identităţii la staţiile Eurostar din St Pancras, din Londra, şi Gare du Nord din Paris este conceput pentru a scuti pasagerii de controale la sfârşitul călătoriei şi pentru a le combina la punctul de îmbarcare.

Măsura anunțată de oficialii de la Paris subliniază obstacolele în calea liberei circulaţii a persoanelor şi a mărfurilor între Marea Britanie şi UE, care vor fi introduse după ieşirea Marii Britanii din UE, pe 31 decembrie.

IN THE SPOTLIGHT

Târgul de Carieră Feroviară în România, 12-14 iunie în format hibrid: fizic și online

”Târgul de Carieră Feroviară în România”, singurul târg de profil dedicat domeniului feroviar și al transportului urban pe șină, se va desfășura în format...

Ultimele Articole