spot_img
vineri, septembrie 30, 2022
spot_img

GRAMPET începe testarea aditivilor pentru eficientizarea consumului de combustibil

Prima sesiune amplă de evaluare a aditivului pentru combustibil SulNOxEco™ pe trenuri. Consiliul de administrație al companiei SulNox anunță debutul unei noi sesiuni ample de testare plătită a produsului SulNOxEco™ Fuel Conditioner de către o mare companie feroviară internațională care consumă aproximativ 10.000 de tone de motorină pe an.

Grupul GRAMPET („GRAMPET”) este format din 18 firme grupate pe domenii de activitate: operatori de transport feroviar care acoperă servicii de marfă, logistică, construcții, reparații și întreținere material rulant și servicii IT. Anual, GRAMPET transportă aproximativ 22 de milioane de tone de marfă, 20% la nivel internațional, cu ajutorul unei flote de 20.000 de vagoane și 400 de locomotive și companii de transport feroviar de marfă ce operează în Austria, Bulgaria, Croația, Germania, Grecia, Ungaria, Republica Moldova, România, Serbia și Slovacia.

GRAMPET evaluează deja SulNOxEco™ Fuel Conditioner pe 3 locomotive din România care consumă aproximativ 40.000 de litri de combustibil pe lună, urmărind să extindă utilizarea SulNOx la toate locomotivele din flotă.

Sorin Chinde, GRAMPET: O cale spre reducerea rapidă a emisiilor

„Chiar dacă transportul pe calea ferată este deja mult mai prietenos cu mediul decât alte moduri de transport, iar noi încurajăm în mod activ revenirea la o utilizare mai amplă a căilor ferate, Grupul GRAMPET încurajează prin programe susținute de optimizare continuă și alte inițiative de sustenabilitate. Suntem încântați să testăm produsul SulNOx, care ar putea deschide calea pentru o reducere rapidă și semnificativă a emisiilor flotei noastre”, spune Sorin Chinde, vice-președintele diviziei Transporturi din cadrul Grupului GRAMPET.

„Suntem foarte încântați să colaborăm cu GRAMPET și să îi ajutăm să-și aprofundeze prioritățile de sustenabilitate. Un tren de marfă va consuma aproximativ 8 litri de motorină pe kilometru parcurs față de un autoturism care consumă aproximativ 0,06 litri, ceea ce reprezintă o oportunitate semnificativă pentru SulNOx de a deveni o soluție nouă de transport la nivel global”, a adăugat Ben Richardson, CEO SulNOx.

SulNOxEco™ Fuel Conditioner este un produs verde realizat din ingrediente biodegradabile, care reduce consumul, costurile de întreținere și cantitatea de emisii de gaze cu efect de seră.

Testarea se încadreaza în eforturile Grupului GRAMPET de a-și eficientiza activitatea și a reduce impactul asupra mediului înconjurător.

SulNOxEco™ Fuel Conditioner este un produs verde realizat din ingrediente biodegradabile, care reduce consumul, costurile de întreținere și cantitatea de emisii de gaze cu efect de seră.

Testarea se încadrează în eforturile Grupului GRAMPET de a-și eficientiza activitatea și a reduce impactul asupra mediului înconjurător.

 

Ultimele Articole