spot_img
marți, decembrie 7, 2021
spot_img

GALERIE FOTO Regionala Brașov a desființat grădinile ilegale de lângă calea ferată din Sibiu

Angajații Regionalei Brașov a CNCF CFR SA, cu sprijinul Poliției și al polițiștilor locali, au desființat grădinile ilegale de lângă calea ferată din cartierul sibian Ștrand.

Acțiunea a demarat după ce Primăria Sibiu a somat de mai multe ori CFR să ia măsuri și chiar a amendat compania de trei ori. Municipalitatea a așteptat aproape un an ca ultimele grădini înființate ad-hoc să lase loc noii piste de biciclete, informează publicația locală Turnul Sfatului.

Primăria Sibiu a început în primăvara anului trecut demolarea construcțiilor improvizate și a gardurilor care împrejmuiesc grădinile de zarzavaturi de după calea ferată. Măsura a fost legată de amenajarea noii piste de biciclete care ar urma să lege această zonă a Sibiului de centrul orașului, dar și de viitorul coridor verde aflat de-a lungul malurilor Cibinului.

Grădinile ilegale de lângă calea ferată, pe traseul noii piste de biciclete

”În contextul lucrărilor în derulare pentru amenajarea unei piste de biciclete care conectează cartierul Ștrand de parcul Sub Arini și centrul orașului, Primăria Sibiu a făcut demersuri începând din 2020 și în sensul eliberării zonelor publice adiacente pistei și liniilor de cale ferată de construcțiile și amenajările neautorizate”, explică reprezentanții Primăriei Sibiu.

În total au fost identificate în zonă 26 de grădini, majoritatea sibienilor conformându-se și eliberând terenurile. Au rămas doar cinci, foarte aproape de calea ferată, persoanele care au depozitat aici diferite materiale și deșeuri nefiind identificate.

”În cazul construcțiilor neautorizate existente pe partea dinspre oraș a liniilor de cale ferată, Primăria Sibiu a urmat procedura legală pentru desființarea acestora. Au fost identificate 26 de grădini în această zonă, iar Serviciul de Administrare a Domeniului Public a transmis somații către trei asociații de proprietari la care sunt arondate 18 blocuri din această zonă, pentru informarea locatarilor. De asemenea, somațiile au fost afișate la scările acestor blocuri în februarie și iunie 2020, precum și pe gardurile construcțiilor în cauză. Marea majoritate a proprietarilor s-au conformat, dar în cazul a cinci spații îngrădite ilegal, în care erau depozitate materiale și alte deșeuri, nu s-au putut identifica proprietarii, iar aceștia nu au dat curs somațiilor afișate pe construcții. În luna noiembrie 2020 s-a început demolarea acestor construcții, întreruptă în sezonul rece. Începând din 8 februarie firma contractată a reluat lucrările pe care le va finaliza în această săptămână”, au mai spus reprezentanții municipalității sibiene.

Construcțiile neautorizate pe partea dinspre Câmpșor a liniilor de cale ferată au fost amplasate în zona de protecție a liniilor, terenul fiind gestionat de Regionala Brașov a CFR SA. Luna trecută, CFR a înștiințat Primăria Sibiu că în perioada 8-12 februarie va curăța terenul, lucrările fiind în curs”, au concluzionat reprezentanții primăriei Sibiu.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole