Gigi Gavrila, noul Presedinte al Autoritatii pentru Reforma Feroviara

Acesta preia conducerea Autoritatii si va avea rang de Secretar de Stat. Astfel, Gigi Gavrila il inlocuieste pe Marian Paun la conducerea Autoritatii pentru Reforma Feroviara. Numirea a avut loc prin propunerea formulata de catre ministrul Transporturilor, Lucian Sova. Decizia de numire in functie a fost emisa de catre Prim-Ministrul Vasilica-Viorica Dancila, decizie publicata in Monitorul Oficial al Romaniei din data de 7 martie.

Gigi Gavrila este membru fondator al Asociatiei Inginerilor Feroviari din Romania – AIFR, in prezent fiind Prim-Vice Presedinte al acesteia si membru in prezidiul Uniunii Asociatiilor Europene ale Inginerilor Feroviari – UEEIV.

Noul Presedinte al Autoritatii pentru Reforma Feroviara este absolvent al Institutului Politehnic Bucuresti, Facultatea de Transporturi, avand si cursuri post-universitare din 2006 in domeniul managementului proiectelor cu finantari internationale.

Dupa o experienta feroviara nationala dobandita in cadrul CFR SA si al Autoritatii Feroviare Romane (AFER), incepand ca inginer stagiar si pana nivel de sef de departament, a fost ulterior acceptat ca Manager de Proiect la Institutul European de Cercetari Feroviare din Utrecht, Olanda. Dupa intoarcerea in Romania, in 2004, a lucrat exclusiv in domeniul privat.

Gigi Gavrila se alatura participantilor care vor lua cuvantul in deschiderea Conferintei  Club Feroviar dedicata Infrastructurii, eveniment ce are ca tema principala “Dezvoltarea pietelor feroviare in Europa Centrala si de Sud-Est pentru 2030 si dupa”.

La eveniment si-au anuntat participarea Ministrul Transporturilor, Lucian Sova, directorii companiilor feroviare de stat CFR SA, CFR Marfa si CFR Calatori, Metrorex, reprezentanti ai organizatiilor care se ocupa cu reglementarea si controlul domeniului feroviar, precum AFER si Consiliul Concurentei, dar si reprezentanti ai companiilor care executa constructia sau modernizarea infrastructurii feroviare, dintre care amintim: ALSTOM, GRAMPET Group, SIEMENS, voestalpine VAE Apcarom.