spot_img
miercuri, septembrie 28, 2022
spot_img

Gigantul polonez PKP Cargo intră pe piața transportului feroviar de marfă de la noi

 

Consiliul de administrație al PKP CARGO S.A., operatorul național feroviar polonez, cu o cifră de afaceri de peste un miliard de euro acum doi ani, a început discuții pentru cumpărarea de acțiuni la trei firme românești.

Acestea sunt Vest Trans Rail SRL Ploiești,  Ferest Logistics SRL București și Romcargounit SRL București, potrivit unui anunț făcut de compania poloneză la Bursa din Varșovia.

Companiile Vest Trans Rail SRL, Ferest Logistics SRL, Romcargounit SRL sunt conectate între ele în ceea ce privește proprietatea și afacerile. Companiile operează în zona transportului feroviar de marfă pe piața românească. Începutul discuțiilor face parte din implementarea Strategiei Grupului PKP CARGO pentru anii 2019-2023 în domeniul extinderii externe a PKP Cargo în Europa Centrală și de Est, potrivit oficialilor polonezi. Consiliul de administrație al PKP CARGO subliniază, de asemenea, că începerea discuțiilor descrise mai sus nu înseamnă că tranzacția de cumpărare de acțiuni va fi finalizată.

Date analizate de Profit.ro relevă că cele trei companii îl au ca acționar pe Ion Garoseanu (aproape integral la Vest Trans și câte 24% la Ferest și Romcargounit), fost director al CFR SA (în 2009), actualmente CEO al Vest Trans Rail și managing director la Ferest Logistics.

Ultimele Articole