miercuri, noiembrie 29, 2023
spot_img

Reacția Grup Feroviar Român după deraierea de la Arad, în care s-au răsturnat patru vagoane

Grup Feroviar Român a reacționat după deraierea de la Arad, în care patru vagoane ale unui tren de marfă al său s-au răsturnat și au dat peste cap, marți, circulația feroviară.

”În data de 14 noiembrie, în jurul orei 13.00, un tren de marfă aparținând Grup Feroviar Român, companie din cadrul GRAMPET Group, a deraiat la ieșirea din stația Aradu Nou. Garnitura de tren care avea în compunere 26 de vagoane încărcate cu motorină circula pe traseul Drobeta Turnu Severin – Arad și se oprise pe o linia de cale ferată secundară pentru a aștepta trecerea unui tren de călători. În momentul în care garnitura de tren s-a pus din nou în mișcare, două dintre vagoane au deraiat, alte patru s-au răsturnat, iar motorina dintr-un vagon s-a scurs pe câmp. Grup Feroviar Român așteaptă concluziile raportului efectuat de Agenția de Investigare Feroviară Română și a deschis o anchetă internă pentru a stabili cauzele incidentului. Compania va lua toate măsurile necesare operațiunii de repunere pe șină a vagoanelor deraiate”, se arată într-o postare de pe pagina de internet a GFR.

Deraierea de la Arad a dat peste cap circulația feroviară

În urma deraierii trenului nr. 66636, călătorii din toate cele 25 de trenuri de călători care erau programate să tranziteze intervalul CF Aradu Nou – Arad în cursul zilei de marți au fost transbordați cu mijloace auto de către compania Națională de Căi Ferate CFR SA.

”Facem precizarea că măsura transbordării cu mijloace auto este necesară pentru asigurarea continuității traficului feroviar de călători și a fost stabilită de comun acord cu operatorii de transport feroviar de călători – CFR Călători, Regio Călători, Astra Trans Carpatic și InterRegional Călatori”, potrivit CFR SA.

Compania de infrastructură a precizat că măsura de transbordare cu mijloace auto va fi menținută până la finalizarea intervențiilor desfășurate de personalul feroviar de specialitate al operatorului privat și al SRCF Timișoara în stația CF Aradu Nou.

Ultimele Articole