GFR va efectua servicii de transport pentru Compania Nationala a Uraniului

Compania Nationala a Uraniului (CNU) a atribuit operatorului Grup Feroviar Roman (GFR) un contract in valoare de peste 799.000 lei pentru transport feroviar de marfuri, potrivit unui anunt postat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).

Acesta a fost atribuit prin negociere fara anunt de participare, deoarece nu s-au prezentat oferte sau nu au fost prezentate oferte admisibile ca raspuns la anunţul de organizare a unei licitatii deschise pentru acest contract. Criteriul de atribuire a fost pretul cel mai scazut. Contractul nu intra sub incidenta acordului privind contractele de achizitii publice si nu ar putea fi subcontractat. Potrivit anuntului, contractul nu este legat de un proiect sau program finantat din fonduri comunitare. Finantarea va fi asigurata din fonduri provenite din valorificarea productiei proprii a Companiei Nationale de Uraniu.

Compania Nationala a Uraniului are in administrare resursele si rezervele de uraniu existente in Romania.

GFR este cel mai mare operator de transport feroviar privat din Romania si detine o cota semnificativa din piata de transport feroviar national. In prezent, compania administreaza un parc de material rulant format din aproximativ 400 de locomotive si 15.000 de vagoane de marfa. Printre cei mai importanti clienti ai operatorului se numara companii din industria petroliera si a exploatarii gazelor naturale, precum si clienti din industria de autoturisme si cele producatoare de otel si ciment.

 

Selectia anunturilor de licitatii, de pe site-ul e-licitatie.ro, care se adreseaza pietei feroviare romanesti o puteti gasi pe site-ul Catalog Feroviar la sectiunea “Licitatii”.