sâmbătă, septembrie 30, 2023
spot_imgspot_img

Germania va construi o linie de mare viteza intre Bielefeld si Hanovra

Gara din Hanovra

Ministrul german al Transporturilor si Infrastructurii Digitale, Enak Ferlemann, a precizat ca guvernul federal intentioneaza sa construiasca o linie de mare viteza pe ruta Bielefeld-Hanovra, in lungime de 177 km, aceasta urmand sa reduca distanta dintre Köln si Berlin la mai putin de patru ore.

Ministrul Ferlemann a punctat faptul ca in prezent se vorbeste despre modernizarea rutei Bielefeld-Hanovra la 230 km/h, insa aceasta viteza de circulatie este prea mica pentru a putea sustine planul Deutschlandtakt ce prevede operarea trenurilor la un interval de cate 30 de minute pe rutele feroviare principale.

In consecinta, este propusa modernizarea liniei pentru viteza de 300 km/h. Ruta va urma traseul Seelze, situat la vest de Hanovra si Porta Westfalica/Bad Oeynhausen, situate in nord-vestul orasului Bielefeld.

Ministrul Ferlemann mai spune ca in prezent se analizeaza fezabilitatea diferitelor variante pentru aceasta ruta si se urmareste identificarea unui aliniament optim, astfel incat consultarea publica pentru acest proiect sa poata fi lansata in 2020.

Ultimele Articole