spot_img
miercuri, mai 18, 2022
spot_img

Un geodez cu terenuri lângă două gări, numit în conducerea Ministerului Transporturilor

Premierul Nicolae Ciucă a numit un nou secretar de stat la Ministerul Transporturilor, de profesie inginer geodez.

Este vorba de Ionuț-Cristian Săvoiu, din partea PSD. El a obținut în anul 1992 diploma de licenţă ca inginer geodez, la Facultatea de Geodezie a Universității Tehnice de Construcţii Bucureşti.

Din aprilie 2005 până pe 20 decembrie 2012, Săvoiu a fost director general la SC Blom Romania SRL, Târgoviște, județul Dâmbovița, și preşedinte Blom Eastern Europe. De-a lungul carierei sale, el a mai lucrat atât în sectorul privat, cât și la Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară, unde a deținut și funcția de director general adjunct. Ionuț Săvoiu a fost ales în 2018 președinte al Uniunii Geodezilor din România.Un geodez în conducerea Ministerului Transporturilor. Are teren lângă două stații feroviare

rastel de biciclete în fiecare garăPotrivit declarației sale de avere, Ionuț Săvoiu are trei terenuri: 1.440 mp la Târgoviște, 4.912 mp în comuna 23 August din județul Constanța (unde se află PO Halta Pescăruș de pe secția Constanța-Mangalia) și 50.000 mp la Tărtășești/Gara Bâldana, județul Dâmbovița.

La capitolul clădiri, noul secretar de stat are două, ambele în Târgoviște – una de 103 și una de 140 mp. Nu are în proprietate nici autoturisme și nici bijuterii, tablouri sau ceasuri scumpe.

În schimb, el este acționar la mai multe societăți comerciale și are și datorii destul de mari la bănci. Declarația de avere a noului demnitar poate fi consultată integral AICI.

Studiile geodezice, veriga slabă a proiectelor de infrastructură

Proiectele derulate de companiile din subordinea Ministerului Transporturilor au nevoie de experți geodezi.

Mai multe lucrări de infrastructură rutieră au avut de suferit din cauza studiilor geodezice făcute pe repede-nainte. Însă și la calea ferată au mai fost exemple în acest sens. De exemplu, modernizarea unui tronson de 33 de kilometri a durat nepermis de mult pentru că după ce au început lucrările s-a constatat că terenul este mlăștinos.

CITEȘTE și EXCLUSIV. Tronson de 33 km de cale ferată, modernizat de 19 miniștri

Ultimele Articole