GE Transportation dezvolta proiecte feroviare cu DB Cargo si Amsted Rail

27 septembrie 2016

11-ge-transportationGE Transportation a lansat primul proiect pilot digital european cu DB Cargo. Deutsche Bahn echilibreaza solutia furnizata de GE Transportation RailConnect 360 Asset Performance Management care ofera informatii cu privire la starea locomotivelor imbunatatind astfel performanta acestora si indicand reparatiile necesare inainte de producerea avariilor. Acesta este primul pas catre locomotivele automatizate si digitalizarea intregului lant de operatiuni feroviare.
In colaborare cu producatorul de componente de vagoane de marfa, Amsted Rail, GE Transportation lanseaza si Car Integrity Monitor, o solutie care extinde functiile de monitorizare catre vagoanele feroviare. Folosind senzori montati pe vagoane, aceasta tehnologie inovatoare va permite Amsted sa primeasca notificari in timp real cu privire la starea componentelor cheie ale vagoanelor, dar si cu privire la riscurile fisurilor rotilor, incalzirii rulmentilor si aplicarii franei de mana.
Solutia Car Integrity Monitor permite integrarea sistemului de monitorizare al Amsted Rail IONX Edge pentru vagoane cu reteaua GoLINC si platforma de comunicare GE pentru colectarea si monitorizarea datelor. Car Integrity Monitor face parte din obiectivul GE de realizare a unor trenuri automate care, prin utilizarea senzorilor, monitorizarea in timp real a activelor, analiza de date si predictiva, aduna informatii cu privire la tren si mediul acestuia pentru a creste performanta.