marți, octombrie 3, 2023
spot_imgspot_img

GE si TMH formeaza un JV pentru productia motoarelor de locomotiva

TMHGE si Transmashholding (TMH) au semnat un acord pentru un plan de afaceri ce include si formarea unui JV 50-50 pentru localizarea productiei motorului diesel GEVO in noua fabrica Penza, Russia. In cadrul proiectului, se vor produce aceste motoare pentru locomotive ce vor fi livrate Cailor Ferate Ruse si de asemenea, se vor produce si solutii de motoare pentru navele.
Companiile vor investi 70 mil dolari in constructia fabricii si a echipamentelor necesare, in formarea profesionala si tehnologie. Motoarele GEVO vor fi fabricate in aceasta fabrica si se vor folosi tehnologiile avansate ale GE pentru reducerea costurilor de operare pe toata durata de viata, si in acelasi timp va creste eficienta si fiabilitatea, determinand reducerea costurilor de mentenanta. Initial, se vor produce peste 250 de motoare pe an, cu potentialul de a extinde capacitatea de productie si a portofoliului de produse.
Conform acordului intre cele doua companii, se vor identifica oportunitatile de export privind aceste produce fabricate in Rusia.
„Transmashholding are mari asteptari privind proiectele viitoare realizate in cadrul JV cu GE, in special cele ce includ constructia de motoare diesel pentru locomotive. In acest fel, se vor extinde in mod semnificativ expertiza noastra si portofoliul de produse. In combinatie cu solutiile noastre existente, vor putea oferi clientilor noi motoare care vor fi realizate pentru a raspunde cerintelor lor. Este important de mentionat faptul ca noul JV va produce motoare nu doar pentru Rusia, ci si pentru export”, a declarat Andrey Bokarev, presedintele TMH.
GE a semnat saptamana trecuta o serie de acorduri cu parteneri strategici din Rusia, pentru a aceelera implementarea angajamentului sau privind investitia de 1 mld dolari in Rusia in mai multe sectoare,

Ultimele Articole