GE livreaza prima locomotiva in Ucraina

In data de 11 septembrie, Ministerul Transporturilor din Ucraina a anuntat ca a fost livrata prima din cele 30 de locomotive produse de GE. In 2018, GE si Caile Ferate Ucrainene au semnat un acord in valoare de 1 miliard de dolari pentru livrarea a 30 de locomotive GE Seria Evolution, care include locomotive suplimentare in urmatorii 10 ani, precum si modernizarea locomotivelor existente in parcul de vehicule al operatorului si servicii de intretinere pe termen lung.
La 10 iulie 2018, GE a prezentat noua locomotiva pentru Caile Ferate Ucrainene.
Productia primei locomotive din cele 30 are loc in Statele Unite, asamblarea finala si alte lucrari fiind localizate in Ucraina pentru a sustine piata locurilor de munca si dezvoltarea economica a tarii.
Locomotiva TE33A are un motor in 12 cilindri, cu 4.500 de cai putere Seria Evolution care ofera o capacitate de tractiune ridicata, creste productivitatea, imbunatateste flexibilitatea, reduce costurile cu durata de viata si optimizeaza fiabilitatea locomotivei in transportul marfurilor grele. Comparativ cu parcul de vehicule existent, locomotiva TE33A reduce semnificativ emisiile de substante nocive, consumul de combustibil si creste perioada dintre doua revizii tehnice.