GE digitalizeaza locomotivele DB Cargo

DB-CargoDB Cargo si GE Transportation au semnat un acord pentru digitalizarea a 250 de locomotive in Germania, Marea Britanie, Franta si Polonia in urmatorii cinci ani. Contractul a fost semnat dupa implementarea proiectului pilot al Solutiei de Management al Performantei Activelor RailConnect 360 dezvoltata de GE Transportation timp de trei luni, care a furnizat date in timp real cu privire la starea de functionare a locomotivelor care au imbunatatit eficienta si au redus cu 25% avariile in timpul serviciului.
Construite pe platforma Predix Industrial Internet, aplicatiile de Management al Performantei Activelor dezvoltate de GE ofera companiilor din industrie, precum DB Cargo, posibilitatea de a-si controla permanent echipamentul, ajutand operatorii sa ia decizii mai informate si sa isi imbunatateasca performanta activelor.
„Proiectul pilot cu GE Transportation a adus imbunatatiri semnificative in privinta disponibilitatii flotei si in reducerea numarului de avarii in timpul serviciului, factori critici ai operatiunilor noastre care ne ajuta sa livram bunuri in cadrul intregului lant global de furnizare. Suntem nerabdatori sa extindem solutiile GE pentru aceste 250 de locomotive si sa experimentam rezultatele lor pozitive pe intreaga noastra flota”, a declarat Steffen Bobsien, Senior Vice President European Asset Management & Technology, DB Cargo AG.
Acesta este primul contract de digitalizare al GE Transportation in Europa si o importanta piatra de hotar pentru eforturile companiei de a crea locomotive inteligente si de a digitaliza intregul lant de operare feroviara. Este si pentru prima data cand locomotive care nu au fost produse de GE sunt echipate cu solutiile digitale ale companiei.