UNIFE, ERA si UIC semneaza acorduri pentru dezvoltarea sectorului feroviar in Golful Persic

Secretariatul General al Consiliului de Cooperare al Golfului (GCC-SG), Asociatia Industriei Feroviare Europene (UNIFE), Agentia Feroviara Europeana (ERA) si Uniunea Internationala a Cailor Ferate (UIC) au semnat Memorandumuri de Intelegere bilaterale cu privire la implementarea unor programe pentru transportul feroviar.
Acordurile au ca obiective facilitarea schimburilor si dezvoltarea activitatilor comune pentru obtinerea unui context favorabil privind dezvoltarea proiectelor feroviare in Statele Membre GCC. Obiectivele includ schimbul de informatii si expertiza, participarea reciproca sau organizarea in comun a unor evenimente cu privire la dezvoltarea pietei de transport feroviar de marfa si pasageri, aplicarea standardelor feroviare internationale, UE si GCC, de interoperabilitate a retelelor feroviare pe coridoarele transfrontaliere, implementarea ERTMS, schema de calitate IRIS, politici si regulamente, etc.
„GCC-SG, UNIFE, ERA si UIC sunt incantate sa isi consolideze si mai mult cooperarea si sa faca schimb de expertiza feroviara. Cele 6 State Membre ale Golfului reprezinta o regiune prioritara pentru UNIFE, ERA si UIC, iar investitiile prevazute pentru sectorul feroviar in aceasta regiune sunt semnificative. Acordurile vin pe fondul unei cooperari solide cu GCC-SG care a inceput cu ani in urma. Prin acest acord, organizatiile noastre vor putea colabora indeaproape si vor putea face schimb de teme importante, precum Sistemul European de Management al Traficului Feroviar (ERTMS)”, au declarat organizatiile. Memorandumurile de Intelegere au fost semnate in prezenta reprezentantilor Comisiei Europene la 1 decembrie 2017 la sediul Uniunii Internationale a Cailor Ferate (UIC) din Paris.