vineri, mai 17, 2024
spot_img

Se pune gazon între șinele de tramvai pe Șoseaua Giurgiului. Circulația va fi suspendată

Circulaţia tramvaielor pe Şoseaua Giurgiului va fi suspendată în perioadele 9 – 11 şi 16 – 18 august, pentru montarea de gazon între şinele de tramvai, anunţă Primăria Sectorului 4.

gazon între şinele de tramvai

Potrivit unui comunicat dat publicității joi, călătorii vor putea folosi un număr suplimentar de autobuze, puse la dispoziţie de Societatea de Transport Bucureşti, care vor circula pe acelaşi tronson cuprins între Strada Luică şi Piaţa Eroii Revoluţiei (Şura Mare).

Şoseaua Giurgiului urmează să fie modernizată, fiind prima arteră de circulaţie din Sectorul 4 care va avea un covor de iarbă pe ecartamentul liniilor de tramvai, menţionează autoritatea locală. „Primăria sectorului 4 a luat această măsură pentru a reduce cât mai mult cantitatea de praf produsă de traficul foarte aglomerat din zonă, dar şi pentru a creşte suprafaţa spaţiului verde din sector”, precizează sursa citată.

Lucrări necesare pentru montarea de gazon între șinele de tramvai

Conform Primăriei sectorului 4, mai întâi vor fi înlăturate dalele vechi dintre şine, iar, ulterior, suprafaţa respectivă va fi nivelată şi pregătită pentru montarea rulourilor de gazon, dar şi a unui sistem automat de irigare, care să împiedice uscarea ierbii.

„Lucrările de înierbare fac parte dintr-un proiect extrem de amplu de <Reconfigurare, reabilitare şi modernizare a sistemului rutier şi de amenajare a spaţiilor urbane verzi de pe Şoseaua Giurgiului>, menit să asigure condiţii pentru un trafic decent, civilizat şi în deplină siguranţă pe una dintre cele mai aglomerate artere din Bucureşti. Lucrările de modernizare vizează atât partea carosabilă, cât şi cea pietonală, aflate, de altfel, într-o avansată stare de degradare, pe o lungime de 8 kilometri, pe ambele sensuri de circulaţie. În cadrul acestora, anumite tronsoane de pe Şoseaua Giurgiului vor fi lărgite, iar trotuarele vor fi astfel reconfigurate pentru a avea o lăţime mai mare. Mai mult, vor fi amenajate noi locuri de parcare în spic, ajungându-se la un total de aproximativ 2.000 de parcaje publice”, mai anunţă Primăria.

Totodată, pe Şoseaua Giurgiului vor fi create piste pentru biciclete, pe ambele sensuri de circulaţie, iar „spaţiile verzi vor fi extinse la maximum şi vor fi transformate în grădini publice, cu mobilier urban nou şi zone de relaxare”.

IN THE SPOTLIGHT

Operatorii și industria feroviară se reunesc la Conferințele Club Feroviar – 22 și 23 mai, Constanța

CONFERINȚELE CLUB FEROVIAR - Operatorie Feroviară & Material Rulant -   Operatorii feroviari se reunesc la Constanța în zilele de 22 și 23 mai pentru a discuta...

Ultimele Articole