spot_img
miercuri, decembrie 8, 2021
spot_img

Primăria Sectorului 5 se asociază cu STB pentru a pune gazon între șinele de tramvai

Primăria Sectorului 5 se asociază cu Societatea de Transport București pentru a pune gazon între șinele de tramvai. Un proiect de hotărâre în acest sens se află pe ordinea de zi a ședinței de marți a Consiliului General al Municipiului București.

gazon între șinele de tramvai

Durata protocolului va fi de cinci ani, cu posibilitatea de prelungire prin act adițional.

Activitățile desfășurate de Primăria Sectorului 5 nu vor afecta programul de circulație al tramvaielor, se prevede în proiectul de act normativ. De asemenea, așa cum se arată în proiectul de protocol, ”amenajarea liniilor de tramvai prin înierbarea și instalarea de sisteme de irigare va fi realizată în conformitate cu proiectul tehnic care va include în mod obligatoriu toate operațiunile necesare pentru a proteja infrastructura căii de rulare (protejare șină, prinderi, legături la șină, eclisări electrice transversale etc)”.

Primăria Sectorului 5 va suporta costurile pentru plantarea de gazon între șinele de tramvai

Primăria Sectorului 5 va identifica spațiile propuse spre înierbare, va realiza proiectele tehnice, va obține avizele și acordurile necesare din partea deținătorilor de rețele de utilități și din partea STB SA și va suporta toate costurile de realizare și întreținere a acestora. În vederea realizării operațiunilor de montare de gazon și irigare, Primăria Sectorului 5 va va trimite la STB, cu cel puțin cinci zile înainte, programul lucrărilor.

În proiectul de protocol se stipulează și ce se va întâmpla în cazul în care lucrările vor fi făcute necorespunzător. ”Dacă prin degradarea/defectarea sistemului de irigare se produce afectarea gravă  a infrastructurii, respectiv a suprastructurii liniilor de tramvai, Primăria Sectorului 5 se face răspunzătoare de daunele produse. Toate costurile ocazionate de refacerea amenajărilor afectate de astfel de evenimente vor rămâne în sarcina Primăriei Sectorului 5. (…) Sectorul 5 al Municipiului București va răspunde pentru eventualele prejudicii cauzate echipamentelor și instalațiilor amplasate pe suprafața liniilor de tramvai sau de eventualele evenimente de circulație, deraieri cauzate de înierbarea și/sau întreținerea spațiului înierbat aferent liniilor de tramvai, inclusiv a sistemelor de irigare”, se arată în document.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole