Gaziantep va construi doua linii de metrou

Gaziantep-tram_1Municipalitatea Metropolitană din orașul Gaziantep, Turcia, a anunțat că intenționează să construiască o rețea de metrou care va face legătura între centrul orașului și districtul Karataș, zonă în plin proces de dezvoltare. Noua rețea de metrou va îmbunătăți considerabil traficul în orașul turc Gaziantep, situat în partea vestică a Regiunii Anatolia.

Astfel, două linii de metrou separate vor fi construite, prima începând din Piața Democrației 15 Iulie (15 July Democracy Square)- Düztepe-Karataș, iar a doua linie începând din Campusul Gar-GAÜN, aici densitatea traficului de pasageri fiind foarte ridicată.

Primarul orașului Gaziantep, Fatma Șahin, a făcut acest anunț adăugând faptul că liniile de metrou vor fi construite ca mijloc de transport suplimentar, alături de rețeaua de tramvai existentă. Primarul Șahin a mai precizat că cererea de transport pe șină este extrem de ridicată în Gaziantep.

Prima linie de metrou va avea lungimea de 21,5 kilometri iar cealaltă linie va avea lungimea de 14,7 kilometri. Cele două linii de metrou vor fi deservite de 22 de stații.

”Am lucrat la acest proiect având în vedere densitatea populației și cererea de transport pentru următorii 20 sau 30 de ani”, a explicat Fatma Șahin.

În poză este prezentat sistemul de transport cu tramvaiul