spot_img
vineri, martie 24, 2023
spot_img

Ministrul Sorin Grindeanu vrea să dea gările la primării. ”Se lucrează la cadrul legal”

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a anunţat vineri că vrea să dea gările la primării, ca parte a demersului de descentralizare.

„Multe gări din România arată ca după război! La Ministerul Transporturilor lucrăm la cadrul legal pentru transferul gărilor de la CFR în administrarea autorităţilor locale, care doresc să le preia şi să le modernizeze”, a declarat Grindeanu.„Am semnat în ultimele luni, de când sunt ministrul Transporturilor, vreo 40-50 de protocoale cu autoritățile locale, de descentralizare. Nu e destul. Aceste lucruri nu pot să rămână doar la nivel de CNAIR (Compania Națională de Administrare a Inftrastructurii Rutiere – n.red.). Acest lucru trebuie să se descentralizeze și la nivel de CFR”, a spus ministrul Transporturilor și Infrastructurii.

Sorin Grindeanu a adăugat că o altă mare problemă este cea a terenurilor aflate în administrarea CFR: „Acele terenuri adiacente liniilor de cale ferată care încurcă proiectele locale. Toate aceste situaţii vor fi reglementate!”.

Ultimele Articole