luni, aprilie 15, 2024
spot_img

Gara Pitesti, modernizata, a fost data in folosinta

pitesti garaCFR SA a dat in folosinta Gara Pitesti, dupa lucrarile de modernizare standarde europene, proiect realizat prin POS-T, cu fonduri europene (85%) şi de la bugetul de stat (15%), în valoare totală de 46,7 milioane lei (10.4 mil euro).
“Gara Piteşti se aliniază astfel standardelor UE prin siguranţă, servicii publice şi dezvoltarea capacităţii de transport. Creşterea gradului de siguranţă, modernizarea căilor de acces în staţie şi la peroane pentru toate categoriile de public, îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite călătorilor, precum şi creşterea eficienţei activităţii de operare şi de întreţinere reprezintă principalele avantaje oferite de această modernă staţie feroviară”, precizeaza CFR SA.
Clădirea gării dispune de 2 săli de aşteptare, 3 case de bilete, dintre care una specială pentru persoanele cu dizabilităţi, sistem modern pentru depozitarea bagajelor, sistem electronic de informare, 5 lifturi şi 6 scări rulante care facilitează accesul rapid la peroane, precum şi 7 spaţii destinate serviciilor comerciale. De asemenea, prin noua configuraţie gara Piteşti, care beneficiază de o parcare cu 55 de locuri pentru autovehicule şi biciclete.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole