spot_img
vineri, decembrie 3, 2021
spot_img

Radu Mihaiu colaborează cu UTCB: ”Gara Obor poate deveni un nod intermodal important”

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a avut o întrevedere cu Adrian Burlacu, decanul Facultății de Căi Ferate, Drumuri și Poduri din cadrul Universității Tehnice de Construcții București (UTCB), cu care a discutat, printre altele, despre Gara Obor.

Gara Obor

”Colaborarea cu UTCB devine din ce în ce mai fructuoasă. Azi (joi – n.red.) am avut o discuție aplicată cu Adrian Burlacu, decanul Facultății de Căi Ferate, Drumuri și Poduri. Am analizat posibilitatea de integrare a infrastructurii feroviare în soluțiile de mobilitate pentru Sectorul 2. Gara Obor poate deveni un nod intermodal important. De asemenea, domnul decan Adrian Burlacu va fi membru în Comisia Tehnico-Economică și se va asigura că proiectele administrației noastre sunt la cele mai înalte standarde”, a scris Radu Mihaiu pe pagina sa de Facebook.

Primarul Secorului 2 vrea să mute Gara Obor în subteran

Imediat după ce a fost ales primar, Radu Mihaiu a anunțat că vrea mutarea Gării Obor în subteran și că va comanda un studiu de fezabilitate în acest sens.

”Cei care au fost în străinătate au văzut că de multe ori gările pot fi şi în subteran. Zona Gării Obor este foarte puţin utilizată. Înainte era folosită pentru mărfuri care să meargă la Obor şi aşa mai departe. Ceea ce îmi doresc eu este ca în acea zonă, în loc de şinele de cale ferată, care sunt la suprafaţă şi care blochează şi traficul şi stau în mare parte nefolosite, să fie un parc. Dar asta nu înseamnă că nu păstrăm gara. Păstrăm gara şi ducem peroanele în subteran, aşa cum se întâmplă în foarte multe locuri în străinătate. Nu este o distanţă foarte mare în care acest lucru ar trebui să se întâmple”, declara Radu Mihaiu într-un interviu pentru Agerpres.

Discuție cu Cătălin Drulă despre M5

Zilele trecute, Radu Mihaiu i-a cerut ministrului Transporturilor, colegul său de partid Cătălin Drulă, să urgenteze prelungirea M5 în Pantelimon.

”Hai cu M5-ul în Pantelimon. Dependența de mașina personală trebuie să scadă în București. E singura rezolvare pentru traficul sufocant de aici. Nu e o revoluție, cum au promis alții. O astfel de schimbare se întâmplă gradual și în timp. Nu e o direcție populară, dar e singura plauzibilă. Asta am susținut la întâlnirea cu ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă”, a scris Radu Mihaiu pe pagina sa de Facebook.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole