duminică, mai 28, 2023
spot_img

Gară londoneză a Eurostar, dezinfectată de către roboți

Roboți care pot ucide coronavirusul cu lumină ultravioletă au fost aduși la una dintre cele mai mari gări din Londra, St Pancras International, într-o încercare de restabilire a încrederii clienților în siguranța călătoriei lor.

surs mylondon

Stațiile de cale ferată din Marea Britanie au suferit o lovitură zilele trecute când prim-ministrul Boris Johnson le-a spus britanicilor să lucreze din nou acasă acolo unde este posibil și, de asemenea, a ordonat restaurantelor și barurilor să închidă devreme pentru a se apăra împotriva unui al doilea val de infecții COVID-19, potrivit Reuters.

St Pancras International a înregistrat 34,6 milioane de intrări și ieșiri în anul până în martie 2019. Cele mai recente date anuale disponibile de la Office of Rail and Road (ORR) îl fac cea de-a noua cea mai aglomerată stație din țară. ORR a declarat că pandemia a provocat o scădere dramatică a utilizării căilor ferate.

Principalul lucru pentru noi este să obținem încrederea clienților”, a declarat Jay Newton, șeful ingineriei și operațiunilor stațiilor la unul dintre operatorii feroviari. „Suntem prima gară care aduce acest tip de tehnologie, deoarece vrem să le permitem oamenilor să folosească o gară cu încredere, să folosească unitățile noastre de retail cu încredere și să revină încet la un mod normal”, a spus el pentru Reuters.

Roboții folosesc lumină ultravioletă pentru a mătura suprafețe mari fără a fi nevoie de dezinfectant chimic. Tehnologia ar putea ucide aproape 100% din bacterii și viruși – inclusiv coronavirusul – pe suprafețe și în aerul înconjurător în câteva minute.

St Pancras International este terminalul legăturii Eurostar către Paris, Bruxelles și Amsterdam și, de asemenea, deservește legături către șase linii de metrou din Londra cu stația vecină King’s Cross. (D.C.)

Ultimele Articole