Gara Jibou va fi reabilitată, a promis la Zalău ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc

11 mai 2019

Gara Jibou va fi reabilitată, a promis sâmbătă ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, într-o conferință de presă susținută la Zalău.

Gara Jibou va fi reabilitată

Sâmbătă, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, și directorul general al CNAIR, Narcis Neaga, s-au deplasat în județul Sălaj pentru a verifica stadiul de execuție al obiectivelor de investiții de infrastructură din județ.

Răzvan Cuc a reiterat faptul că pentru toate lucrările de infrastructură îşi doreşte ca termenele să fie respectate, să fie respectate standardele de calitate şi subcontractorii români să fie plătiţi la timp, în condiţiile în care ministerul plăteşte antreprenorului principal toate facturile.

Cu același prilej, Cuc a anunțat că trei porţiuni din autostrada Transilvania ce străbat judeţul Sălaj au ca termen de depunere a ofertelor a doua jumătate a lunii mai, iar tronsoanele de autostradă  Poarta Sălajului – Zalău – tunelul Meseş şi Nuşfalău – Suplacu de Barcău urmează să fie scoase la licitaţie la sfârşitul lui iunie. Termenul estimat pentru semnarea contractelor de execuție de lucrări este de 90 de zile de la depunerea ofertelor, în condițiile în care nu vor exista contestaţii.

Gara Jibou va fi reabilitată. Aici este un nod feroviar important

Gara Jibou este un nod feroviar important, punctul de întâlnire a căilor ferate ce vin dinspre Dej, Baia Mare și Zalău (de unde se poate merge mai departe la Sărmășag și Carei).

În ultimii ani, presa locală a semnalat în mai multe rânduri faptul că Gara Jibou este într-o stare deplorabilă și are nevboie urgentă de reabilitare.