Gara din Plovdiv a fost modernizata

17 mai 2018

Modernizarea Garii din Plovdiv a fost finalizata si functioneaza ca un centru multimodal, combinand transportul cu autobuzul cu cel feroviar. Conform Ministrului bulgar al Transportului, Ivaylo Moskovski, concesionarul a investit 7 milioane de leva (3,58 milioane de euro) pana in prezent, si, conform programului, va investi alte 5 milioane de leva (2,55 milioane de euro) pentru infrastructura auxiliara din jurul statiei.
„Sunt foarte impresionat de modernizarea garii care este si un element cultural. A fost proiectata de arhitecti vienezi la inceputul secolului XX. Intreaga constructie, acoperisul si camera de asteptare a Tarului din cladirea garii sunt pastrate si restaurate”, a declarat Moskovski.
In Plovdiv, se fac si lucrari pentru constructia nodului feroviar, prima faza fiind, in prezent, aproape finalizata. Ministrul a declarat ca ofertele vor fi anuntate in curand. Proiectul in valoare de 100 de milioane de euro prevede o reabilitare completa a liniilor de cale ferata existente in gara din Plovdiv si constructia unui pasaj rutier subteran.