spot_img
luni, iulie 4, 2022
spot_img

Gară din Bulgaria, renovată cu fonduri UE

Gara Karnobat va fi reparată inclusiv din fonduri UE

Gara din Karnobat (30 de kilometri la vest de Burgas) va fi reabilitată cu ajutorul unei finanțări nerambursabile de 4 milioane euro primite de la UE.

„Gara este extrem de importantă și este singura legătură feroviară dintre sud-estul și nord-estul Bulgariei, este a patra cea mai mare intersecție feroviară din țară și face parte din coridorul de transport Plovdiv – Burgas”, a spus ministrul transporturilor, Rossen Zhelyazkov, în cadrul ceremoniei oficiale de la începutul lucrărilor de modernizare, potrivit novinite.com.

El a subliniat că acesta este un pas către dezvoltarea direcției Burgas – Sindel (lângă Varna) care mai apoi va fi prelungită până la Ruse.

Stația de cale ferată de la Karnobat nu a fost reparată niciodată de la construirea sa în anii 1980. Lucrările prevăd inclusiv reparații ale peroanelor, renovare arhitecturală și montarea de ascensoare și alte facilități la persoanele cu mobilitate redusă. Modernizarea va dura doi ani. Finanțarea este asigurată de Programul Operațional „Infrastructură de transport și transport” 2014-2020.

În perioada actuală de programare, prin programul menționat,  Bulgaria repară 6 gări, anume Karnobat, Poduyane, Iskar, Kazichene, Stara Zagora și Nova Zagora. Valoarea totală a proiectelor este de 30 de milioane de leva (aproximativ 15 milioane euro).

Ultimele Articole