sâmbătă, mai 4, 2024
spot_img

Gara Centrală din Mumbai oferă internet Wi-Fi gratuit

greciaAlphabet Inc. a lansat un serviciu de internet Wi-Fi de mare viteză în Gara Centrală din Mumbai. Serviciul este oferit în parteneriat cu Căile Ferate Indiene şi cu ramura de telecomunicaţii a acestora, Railtel.
Pentru început, serviciul va fi gratuit pentru pasageri, care îl vor putea accesa pe telefoane mobile şi alte aparate, cu condiţia să deţină un număr de telefon mobil de la un operator din India. Serviciul va putea fi accesat la viteză maximă în prima oră de utilizare, urmând ca apoi viteza să încetinească.
În viitor s-ar putea renunţa însă la gratuitatea completă a accesului deoarece, potrivit Alphabet, “obiectivul pe termen lung este de a face acest serviciu să se autofinanţeze pentru a da posibilitatea de extindere în mai multe gări”.  Nu s-a precizat dacă va exista însă continuare posibilitatea de acces gratuit pentru o perioadă eventual mai scurtă de timp sau dacă se va încerca atragerea altor surse de venit.
Acest proiect face parte din planurile Alphabet de a lansa servicii de internet Wi-Fi în 400 de gări din reţeaua indiană. Într-o primă etapă, serviciul va fi oferit pentru 100 de gări în 2016, estimându-se că 10 milioane de călători vor putea avea acces la internet în gări în această fază iniţială. După Mumbai, accesul la internet va deveni posibil în gările din Allahabad, Jaipur, Patna şi Ranchi.

IN THE SPOTLIGHT

Târgul de Carieră Feroviară în România, 12-14 iunie în format hibrid: fizic și online

”Târgul de Carieră Feroviară în România”, singurul târg de profil dedicat domeniului feroviar și al transportului urban pe șină, se va desfășura în format...

Ultimele Articole