spot_img
miercuri, noiembrie 30, 2022
spot_img

VIDEO Gara centrală din Kiev, luată cu asalt. Oamenii vor să fugă de război

Imagini incredibile au fost postate pe Twitter de la gara centrală din Kiev, care a fost luată pur și simplu cu asalt de oamenii care vor să fugă de război.

În imagini se poate vedea cum oamenii, cetățeni ucraineni sau străini, se îmbulzesc atât în clădirea stației feroviare, cât și pe peron, la urcarea în vagoanele trenului.

Vineri, războiul declanșat de președintele rus Vladimir Putin a ajuns până în capitala Ucrainei. Schimburi de focuri şi explozii s-au făcut auzite în cartierul Oblonski de la periferie, dar şi în centrul oraşului, iar Ministerul ucrainean al Apărării a anunţat că este vorba despre o operaţune de sabotaj a forţelor ruse efectuată de către un comando de recunoaştere.

Ministerul ucrainean al Apărării le cere în acelaşi mesaj civililor din cartier să se înarmeze pentru a putea riposta atacului declanșat de ruși. „Cerem cetăţenilor să ne informeze despre mişcări inamice. Faceţi cocktailuri Molotov. Neutralizaţi ocupantul!”, îndeamnă ministerul în acest mesaj.

Gara centrală din Kiev, speranța plecării din țară

„Având în vedere creșterea semnificativă a traficului de călători spre Liov și frontiera de stat a Ucrainei cu Republica Polonă, Ukrzalizniţa pune la dispoziție trenuri suplimentare pe ruta Liov – Frontiera de stat (Medica, Polonia) – Liov”, se arată într-o postare de vineri de pe contul oficial de Facebook al căilor ferate ucrainene.

Armata ucraineană a anunţat vineri dimineaţa pe rețelele de socializare că luptă împotriva unor unităţi de blindate ruseşti în două localităţi – Dîmer şi Ivankiv, situate la 45 şi respectiv, 80 de kilometri nord de capitala Kiev. „Trupe aeroportate de asalt din cadrul Forţelor armate ucrainene luptă în zonele localităţilor Dîmer şi Ivankiv, unde a sosit un mare număr de blindate inamice”, au anunţat Forţele terestre ucrainene pe Facebook.

Ultimele Articole