spot_img
marți, iulie 5, 2022
spot_img

GALERIE FOTO. Unitate ATI pe stadionul CFR Timișoara

Stadionul CFR Timișoara, transformat în sistem modular de izolare și tratament pentru bolnavii de COVID-19. va dispune de o unitate ATI de 10 locuri, aceasta urmând să fie funcțională în cel mult o săptămână. Investiția este a Ministerului Apărării Naționale.

Sistemul medical modular de izolare și tratament (SMMIT) Timișoara amplasat pe stadionul CFR, funcționează ca secție externă de boli infecțioase a Spitalului Clinic Militar de Urgență ”Dr. Victor Popescu” Timișoara, asigurând asistență medicală și tratament persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2, potrivit unei postări pe pagina de socializare a Ministerului Apărării Naționale.
În contextul evoluției situației epidemiologice actuale, a numărului crescut de pacienți cu forme medii/severe de COVID-19 și nevoia de tratament a acestora cu oxigen medical cu flux înalt, s-a realizat instalația de oxigen pentru un număr de 54 de paturi din cadrul secției de boli infecțioase și pentru 10 paturi din cadrul modulului ATI/ sistemul medical modular de izolare și tratament.
Modulul ATI a fost construit din containere modulare și dotat cu aparatură medicală de specialitate specifică asigurării suportului vital pentru monitorizarea și tratamentul persoanelor internate cu forme severe/critice. În data de 08.03.2021, s-a semnat contractul de execuție pentru proiectul electric și racordarea modulului ATI la branșamentul electric cu respectarea tuturor normelor de apărare împotriva incendiilor. Termenul de execuție a proiectului electric este de 7 zile, începând cu data de 09.03.2021.
Întreaga investiție pentru construcția modulului ATI, care cuprinde: containere modulare, 10 paturi electrice, aparatură medicală de specialitate, console de gaze medicinale, mobilier, precum și racordarea acestora la stocatorul de oxigen și la compresorul de aer medicinal au fost suportate în întregime din bugetul Ministerului Apărării Naționale. (D.C.)

Ultimele Articole