spot_img
miercuri, septembrie 28, 2022
spot_img

GALERIE FOTO. ÖBB și Siemens Mobility prezintă designul exterior al noului Nightjet

ÖBB, operatorul național austriac, și Siemens Mobility au prezentat marți prima caroserie vopsită și noul design exterior al generației Nightjet.

Noile seturi de trenuri Nightjet care intră în funcțiune în 2022 ÖBB vor aduce un confort și o intimitate mai mari a pasagerilor ÖBB. Trenurile ultramoderne vor intra în circulație la sfârșitul anului 2022 și vor fi utilizate mai întâi pe conexiunile din Austria și Germania către Italia. Primele 13 seturi de trenuri au fost deja solicitate de ÖBB dintr-un acord-cadru cu Siemens Mobility și se așteaptă ca alte 20 de trenuri să fie apelate anul acesta.

În lupta împotriva crizei climatice, Europa are nevoie de o mobilitate mai favorabilă climatului. O rețea puternică și extinsă de tren de noapte este o contribuție importantă aici. De aceea, vom investi în jur de 500 de milioane de euro în viitorul trenurilor de noapte în următorii ani și vom putea achiziționa încă 20 de Nightjets produse cu valoare adăugată austriacă. Acest lucru nu înseamnă doar trenuri suplimentare în flota noastră, ci și mai multe destinații și mai multe linii de tren de noapte. Nightjet este cea mai bună opțiune pentru călătoriile între marile orașe europene. Austria este – și va continua să fie – trendsetter pentru acest serviciu în UE”, spune Leonore Gewessler, ministrul austriac pentru protecția climei.

Decizia luată în 2016, de a intra în afacerea europeană a trenurilor de noapte și de a extinde în mod constant rețeaua de trenuri de noapte, a fost absolut corectă. Suntem deja cel mai mare furnizor de servicii de tren de noapte din Europa, iar investiția noastră în trenuri noi și ultramoderne ne va asigura că putem continua să ne bazăm pe rolul nostru de pionierat. Oferind mai mult confort și intimitate, noile noastre Nightjets de ultimă generație se vor concentra în mod clar și convingător pe satisfacerea nevoilor pasagerilor”, adaugă Andreas Matthä, CEO ÖBB.

Michael Peter: Noul Nightjet, reper global în anii următori

Noul Nightjet impresionează prin confortul mai mare al pasagerilor, precum și prin durabilitate și flexibilitate și va fi reperul global pentru anii următori. O caracteristică centrală a trenurilor sunt mini-cabinele inovatoare, care oferă pasagerilor un refugiu al lor. Boghiurile ușoare nou proiectate asigură o funcționare deosebit de lină și silențioasă și reduc consumul de energie pe parcursul întregului ciclu de viață al trenului. Nightjet-ul nostru va juca un rol central atunci când vine vorba de a furniza conexiuni ecologice între orașele europene și va face călătoria cu trenul și mai atractivă”, spune Michael Peter, CEO Siemens Mobility.Următoarea generație, Nightjet cu șapte vagoane, este formată din două vagoane în conformație de zi, trei vagoane de cușete și două vagoane de dormit. Design-ul lor combină elemente ultra-moderne cu un nivel și mai ridicat de confort al pasagerilor. Noul concept de vagon cușetă oferă, de asemenea, mini-cabine suplimentare pentru călătorii singuri, care asigură o călătorie plăcută și o sosire relaxată.

Călătoria în vagonul de dormit va fi și mai confortabilă, deoarece toate compartimentele standard și de lux au toalete și dușuri proprii. Compartimentele obișnuite oferite anterior vor rămâne disponibile, dar cu un design nou. O nouă caracteristică a viitoarei generații Nightjet este serviciul WLAN gratuit, care anterior era disponibil doar pe trenurile Railjet pe distanțe lungi. În timpul călătoriei, pasagerii Nightjet pot naviga pe ÖBB Railnet, pot transmite conținut și pot accesa gratuit ziare și reviste digitale (sursa foto Siemens). (D.C.)

Ultimele Articole