spot_img
duminică, aprilie 2, 2023
spot_img

Galerie foto de la fereastra trenului pe Brașov – Apața

Un pasionat al domeniului feroviar a postat o galerie foto cu lucrările la Magistrala IV feroviară, fotografiile fiind făcute dintr-un tren Regio pe ruta  Brașov – Sighișoara.

 

 

Fotografiile realizate de Ovidiu Stângaciu arată începerea lucrărilor de montare a catenarei în zona Stupini din Brașov. Asocierea RailWorks a preluat de la CFR SA amplasamentele în vederea începerii lucrărilor de modernizare a infrastructurii feroviare pe subsecţiunile Braşov – Apaţa şi Caţa – Sighişoara, pentru circulaţia cu viteza maximă de 160 km/h, a anunţat în primăvara anului trecut administratorul infrastructurii feroviare, într-un comunicat.

Potrivit CFR, modernizarea căii ferate pe cele două subsecţiuni, în lungime totală de aproximativ 86 de km, cuprinde o gamă variată de lucrări de infrastructură şi suprastructură feroviară, precum: terasamente, linii CF, consolidări poduri, podeţe, tuneluri, pasaje superioare, lucrări de energoalimentare, telecomunicaţii, comunicaţii pentru semnalizare, fibră optică, supraveghere video, instalaţii electrice, semnalizare, protecţia mediului. implementarea sistemului ERTMS nivel 2, beneficiile finale ale proiectului fiind creşterea vitezei de circulaţie a trenurilor de călători la 160 km/h, reducerea duratei de călătorie, creşterea gradului de siguranţă feroviară şi îmbunătăţirea gradului de confort în staţiile de cale ferată.Contractul, în valoare de 2,9 miliarde lei (fără TVA), este finanţat din Fondul de Coeziune prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei al Uniunii Europene (85%) şi din bugetul de stat, iar perioada de implementare este de 108 luni de la data emiterii ordinului de începere, din care 48 de luni aferente execuţiei şi 60 de luni pentru garanţie.

Asocierea RailWorks (Aktor lider, Alstom și Arcada) a semnat contractul cu CFR SA în luna martie a anului trecut, iar ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în luna aprilie 2020. (D.C,)

Ultimele Articole