spot_img
joi, martie 23, 2023
spot_img

GALERIE FOTO Cum avansează lucrările la Pasajul Drajna, peste Magistrala 800

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Irinel Scrioșteanu a prezentat cum avansează lucrările la Pasajul Drajna de peste Magistrala 800 București-Constanța.

„Până acum, au fost executate toate cele 1969 de coloane de balast necesare consolidării terenului de fundare. Acestea au diametrul de 500 de mm și adâncimea de 9 m. Au fost forați, armați și turnați 75% dintre piloții necesari pasajului, adică 161 din totalul de 214 piloți. Au fost realizate 66% dintre radierele și elevațiile necesare pasajului. Este vorba despre 8 radiere, din totalul de 12 și de 8 elevații dintre cele 12 necesare. Au fost montate 60 dintre cele 165 de grinzi prefabricate din beton, adică 37%.  Toate celelalte grinzi au fost produse și aduse în șantier. Se lucrează, în continuare, la îmbunătățirea terenului de fundare cu lianți hidraulici și se fac umpluturi din material coeziv. Continuă lucrările de relocare a rețelelor de telecomunicații, a rețelelor de transport petrol și a conductelor de apă”, a scris oficialul pe pagina sa de Facebook.Lucrările la Pasajul Drajna au început în acest an

Amplasamentul acestei lucrări a fost predat constructorului la data de 11 ianuarie. Este vorba despre realizarea unei supra-traversări pe DN21, cu o lungime de 2,7 km, iar pasajul propriu-zis se va întinde pe 305 m. Pasajul va traversa totodată și DN 3A Lehliu – Fetești, drum național paralel cu CF 800.

Valoarea investiției este de peste 98 de milioane de lei, fără TVA, din fonduri externe nerambursabile, iar termenul de execuție este de un an și jumătate. „Dar, încă de la desemnarea companiei câștigătoare, am discutat cu conducerea Arcada, care și-a asumat că va realiza pasajul înainte de termenul prevăzut în contract”, a mai scris secretarul de stat.

Contractul pentru construcția pasajului peste calea ferată din apropierea stației Ciulnița a fost semnat cu Arcada Company Galați, care a fost unic ofertant la licitația organizată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Compania gălățeană este specializată în construcția de poduri și pasaje rutiere și de cale ferată. Una din cele mai recente lucrări executate este calea ferată spre Aeroportul Henri Coandă, cu pasaj peste DN1, inaugurată pe 13 decembrie 2020.

În sezonul estival, pe aici trec 80 de trenuri de călători și de marfă pe zi

După finalizarea investiției, se va elimina încă o trecere la nivel de pe Magistrala 800. În timpul sezonului estival, pe aici trec zilnic peste 80 de trenuri de călători și de marfă, ceea ce face ca timpul de așteptare la barieră să fie extrem de mare.

Traseul drumului proiectat, inclusiv pasajul, este de 2,739 km.

Ultimele Articole