spot_img
vineri, martie 24, 2023
spot_img

GALERIE FOTO Cum arată lucrările pe tronsonul de cale ferată Simeria – Km 614

Asociația Pro Infrastructură a publicat un set de fotografii care arată cum progresează lucrările la tronsonul de 141 km de cale ferată Simeria – Km 614 (Radna), parte din Coridorul Feroviar Rin-Dunăre.

Segmentul Km 614 – Simeria are patru loturi, valoarea contractelor fiind în jur de două miliarde de euro. Sunt aproape 60 de km de traseu nou, nouă poduri noi peste Mureș, trei tuneluri, gări moderne și soluții tehnice care vor permite trenurilor să circule cu maxim 160 de km/oră între Simeria și Arad.

Primul sector (Km 614 – Bârzava) are 42 km și este construit de Asocierea Astaldi-FCC-Salcef-Thales. ”Față de vizita noastră din toamna lui 2018, avansul este semnificativ. Stadiul fizic este 21%. Se lucrează puternic la terasamente atât pe cei 14 km de aliniament nou, cât și la cele două poduri mari peste Mureș (se armează pilonii și se asamblează structurile metalice ale podurilor). Pe traseul existent se muncește la zidurile de sprijin, terasamente și gări/peroane”, se arată în postarea de pe contul de Facebook al Asociației Pro Infrastructură.

Se lucrează intens pe tronsonul de cale ferată Simeria – Radna

Sectorul Bârzava – Ilteu are 36 km și este executat de aceeași asociere, având un progres fizic de 26%. Asociația menționează că se muncește intens în zona Gării Bârzava unde la finalul lunii iunie se va circula pe linie nouă. Sunt două poduri peste Mureș (se lucrează la pilonii de susținere) și un tunel (600 metri) care va începe în cel mai scurt timp, după defrișarea arborilor. Este și o secțiune blocată de un important sit arheologic.

Al treilea segment (Ilteu – Gurasada) are 22 km și este executat de Asocierea Aktor-Alstom-Arcada, iar avansul general este în jur de 6%. Sunt 16 km de traseu nou, două poduri noi peste Mureș (la care se lucrează la fundații), două tuneluri și o polată (se încep în curând după rezolvarea acelorași blocaje cu defrișările).

Ultimul lot (Gurasada – Simeria) are 41 km și este realizat de Asocierea FCC-Astaldi-Contratas y Ventas. Stadiul în teren este de 13%. ”Se progresează foarte bine la două din cele trei poduri peste Mureș pe partea de fundații, dar și la linia dintre Mintia și Deva care se va deschide circulației la finalul acestei luni. În august se va redeschide traficul spre Hunedoara printr-o trecere la nivel cu DN7”, se mai arată în postare.

Ultimele Articole