spot_img
marți, octombrie 4, 2022
spot_img

GALERIE FOTO. Connecting Europe Express, ajuns la București, tras pentru siguranță de două locomotive

Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) depus de România la Bruxelles ar putea fi aprobat zilele acestea, potrivit comisarului european pentru Transport, Adina Vălean.

Declarația a fost făcută vineri, imediat după sosirea în Gara de Nord București a trenului Connecting Europe Express, eveniment la care au mai participat ministrul Transporturilor, Dan Vîlceanu și primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

„Părerea mea despre proiectele pe Transporturi din PNRR este una foarte bună, proiectele sunt foarte bine argumentate, bine plănuite. Avem așa-numitele milestone-uri, puncte de reper în derularea lor pe care în momentul în care le atingem, banii de la Comisia Europeană sunt livrați. E adevărat, sunt multe milestone-uri, deci depinde de noi, de România, felul în care vom reuși să ne ținem de aceste proiecte. Ele, în momentul de față, au un design foarte bun și sunt solide. Deci eu aștept ca zilele acestea să avem și confirmarea oficială a adoptării Planului României, astfel încât lucrurile să poate începe să se deruleze”, a declarat comisarul european.

„Pentru Brașov – Sighișoara, sunt tronsoane prinse în mecanismul de finanțare european Connecting Europe Facility (CEF), care are ca termen de finalizare 2023. Deși este foarte întârziat, sper ca acești bani, aproape 800 de milioane de euro, să nufie pierduți, pentru că știu că au început lucrările după întârzieri mari cauzate de contestările în justiție. Acum lucrările sunt în linie dreaptă și sper să fie finalizate până la sfârșitul anului 2023 astfel încât să nu pierdem acești bani”, a mai spus ea.

Trenul a avut o întârziere de un minut care însă e atât de mică, încât nu poate fi pusă la socoteală, a spus ministrul interimar al Transporturilor.

Garnitura, formată din vagoane italiene, elvețiene, franceze, austriece, germane și maghiare, a fost tractată de două locomotive CFR Călători modernizate, probabil pentru o siguranță mai mare. Locomotiva veche din galerie se poate zări lângă peronul 14, acolo unde CENAFER are o mini expoziție.

.

Ultimele Articole